vangoghSammie en Nele zijn voor ons niet vreemd bij KiDDoWz, alleen gingen ze toen een dagje met opa naar de dierentuin. Dit keer komt het recensie-exemplaar niet van de uitgever Kluitman, maar van het Van Gogh Museum zelf. Wist u al dat zij een webshop hebben?! Naast speelgoed en schoolspullen bieden zij ook kinderboeken aan. In dit geval ‘Sammie en Nele bij Van Gogh’ en jullie mogen eenmaal raden, waar zij een dagje heen zijn geweest?

Sammie tekent met zwarte stift een inktvis in zijn schrift, juf zet Sammie voor schut en verwijst hem naar het Van Gogh Museum om daar te leren schilderen. Mam vindt het een goed idee want

Bij kunst mag je zelf weten wat je maakt en hoe je ‘t doet. Al zijn er altijd mensen die ‘beter weten’ hoe het moet.

Sammie wil alles weten over de Aardappeleters en het oor van Van Gogh en gelukkig weet mama er veel van. Tijdens een kopje koffie gaan Sammie en Nele naar het kinderatelier, daar kan je schilderen en je verkleden. Sammie laat de andere kinderen poseren en schildert ze na. Dan komt zijn juf binnen en geeft toe

Ik had mijn bril niet op, anders had ik het beter gezien. En daarom krijg je morgen alsnog een dikke tien.                                       

Een museumbezoek op rijm geschreven door Nelleke de Boorder met levensechte, gedetailleerde afbeeldingen van Dick Matena. Dit prentenboek is ideaal om te gebruiken als voorbereiding op het bezoek aan het Van Gogh Museum of om nog even mee na te genieten. Dit naast de levensles dat er in ieder kind een kunstenaar schuilt.

WINNEN!
KiDDoWz mag van het Van Gogh Museum een exemplaar van ‘Sammie en Nele bij Van Gogh’ verloten. Reageer onder dit blog met wie je dit prentenboek graag zou willen lezen en vooral waarom? Vergeet niet om je voor- en achternaam + een geldig mailadres te vermelden. Deze actie is inmiddels afgelopen!

‘Sammie en Nele bij Van Gogh’ van Nelleke de Boorder & Dick Matena, uitgeverij Kluitman 2016, is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

 

44 thoughts on “Recensie: ‘Sammie en Nele bij Van Gogh’

 1. Voor m’n zoontje ! Hij wil zo graag naar het van Gogh museum omdat hij erover gehoord had bij geschiedenisles, maar aangezien wij in het zuiden wonen, is het wel erg ver rijden 🙁 Dit zou dus geniaal zijn voor hem…

 2. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn zoontje Jens. Ik vind het belangrijk dat hij iets meekrijgt over de cultuur hier, maar dan wel op een kinderlijke manier.

 3. Ik ben al eens in het van gogh geweest met mijn dochter maar dat was ze nog te jong voor.
  Dit boek lijkt me leuk om de schilder kunst te introduceren.

 4. Leuk om mijn neefjes over van Gogh te kunnen laten lezen! En voor kunst enthousiast te maken. Zodat ze als ze wat ouder zijn, ze mee naar het museum kunnen gaan.

 5. Dit leuke boek zou ik graag lezen met mijn kleindochter om haar wegwijs te maken in de wereld van musea. Een leerzaam en leuk boek over de beroemde schilder ,van Gogh.
  Hopelijk krijgt ze interesse in het bezoeken van de verschillende musea in ons land.

 6. Wat een lief en prachtig cadeau voor mijn kleinkinderen die allebei rond Sinterklaas jarig zijn.Onze kleindochter een dag voor Sinterklaas en onze kleinzoon een dag erna! We willen ze graag een museumjaarkaart geven als ze iets groter zijn maar wat zou dit boekje dan bijzonder en leuk voor ze zijn! Een mooie voorbereiding op later. Een cultureel en toch heel aantrekkelijk cadeautje van hun oude opa en oma!Wat zou het fijn zijn als zij het ook fijn zullen vinden om veel te weten over ons cultureel erfgoed en daar graag alles over willen weten en lezen!

 7. Met mijn zoontje..heel leuk om hem zo op een luchtige kindvriendelijke manier kennis met de prachtige kunst van van gogh te laten maken…en dan daarna natuurlijk alles in het echt bekijken!

 8. Leuk! mijn dochter heeft het thema schilders laatst op school gehad, en vondt het erg interessant. Lijkt me super om dit mooie boek voor te lezen aan mijn dochter en haar nog nieuwsgieriger te maken naar alle schilders

 9. Dit is echt leuk voor mijn tweelingdochters. wij hebben een museumjaarkaart en gaan regelmatig naar een museum. Het van Gogh museum heb ik al gezien, maar mijn dochters nog niet. Dit zou een leuke aanleiding zijn.

 10. Bij mijn zoon op school doen ze een kunstproject. Zo leuk om te zien hoe die kleine kinderen daar al enthousiast van kunnen worden. Ze zijn ook naar het Kroller Moller museum geweest en mijn zoontje was dol op de schilderijen van Van Gogh. Dit boek zou ik dus heel graag aan hem voorlezen!

 11. Ik zou dit gaan lezen met mijn jongste. Ze denkt al snel dat wat ze maakt niet goed genoeg is, hopelijk leert dit prentenboek haar anders te kijken naar haar eigen kunstwerken!

 12. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn neefje om hem voor te bereiden op het bezoek van Het van Gogh museum volgende jaar. Ik ben zeker dat Sammie en Nele het museumbezoek nog leuker en beeldender voor hem kunnen maken.

 13. Aan mijn 2 kinderen en aan de kinderen in mijn overblijfklas, zij vinden het altijd erg leuk als ik ze voorlees en dit boek leert ze ook iets.

 14. Heel graag zou ik dit mooie boek met de kleinkinderen lezen, om ze zo iets mee te geven van deze geweldige kunstenaar!

 15. Ik zou dit mooie prentenboek graag voorlezen/ samenlezen met mijn kleinzoon Tijl, omdat hij altijd mooie tekeningen voor opa maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.