Fysiotherapie bij aandoeningen voor kinderen

fysio1Kinderen ontwikkelen zich volop door te spelen en te bewegen. Kinderen leren spelenderwijs de wereld ontdekken. Goed bewegen is dus ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Een fysiotherapeut kan helpen als een kind zich niet zorgeloos kan bewegen of als de ontwikkeling van een kind bedreigd of vertraagd wordt. Optimaal bewegen en ontwikkelen is het doel van een kinderfysiotherapeut. Bij welke aandoeningen kan een fysiotherapeut een belangrijke rol spelen?

Ontwikkelingsachterstand bij baby’s en peuters

Een ontwikkelingsachterstand bij baby’s en peuters kan zich uiten op talloze manieren. Denk bijvoorbeeld aan een huilbaby of drink- of eetproblemen bij je zoon of dochter. Bij ademhalingsproblemen zoals astma of bronchitis kan een fysiotherapeut ook begeleiding of fysiotherapie aanbieden. Er zijn ontzettend veel factoren op te noemen die een rol kunnen spelen op de ontwikkelingsachterstand van je baby of peuter. Bij twijfel kun je altijd een fysiotherapeut raadplegen.

Kinderen in de basisschoolleeftijd met achterstand in de grove of fijne motoriek

Beeldnummer:418043986 Auteursrecht: Photographee.eu Shutterstock

Beeldnummer:418043986
Auteursrecht: Photographee.eu
Shutterstock

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen last hebben van verschillende klachten. Misschien kampt jouw zoon of dochter wel met houterige bewegingen, lastig kunnen tekenen en/of kleuren of niet kunnen meekomen in de gymles. Of het nu gaat om houdingsproblemen of bijvoorbeeld een aandoening als jeugdreuma, ADHD of ADD, een fysiotherapeut kan je als ouder of verzorger altijd voorzien van tips hoe je hier goed mee om kunt gaan. Uiteraard wordt het kind hierin volledig betrokken.

 

Maak een afspraak met de kinderfysiotherapeut

Schroom niet om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut als je zoon of dochter last heeft van een bepaalde aandoening, zoals Fysiotherapie Amsterdam of Fysio Almere. Je kiest namelijk voor zijn of haar eigen bestwil. Heb je een bepaald voorgevoel dat er wellicht iets niet helemaal lekker loopt in de ontwikkeling van je zoon of dochter? Stop dit gevoel dan niet weg, maar bespreek samen met je huisarts of de fysiotherapeut hierin een rol kan spelen.

Hoe gaat een fysiotherapeut te werk?

fysioalmereHoe een kinderfysiotherapeut te werk gaat, is natuurlijk een beetje afhankelijk van het ‘probleem’ dat speelt. Tijdens een intakegesprek wordt geprobeerd de hulpvraag duidelijk te krijgen. Van welke klachten heeft je zoon of dochter bijvoorbeeld last. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld en leert je kind spelenderwijs comfortabel omgaan met zichzelf en bepaalde vaardigheden te verbeteren.

banner samenwerking

One thought on “Fysiotherapie bij aandoeningen voor kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.