Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot de woordenschat, maakt kinderen enthousiaster om te lezen en is bovendien een fijne manier om samen de dag af te sluiten. Met de nieuwe verhalen buidels van Eerlijk Speelgoed wordt samen lezen nog leuker. De verhalen buidels motiveren kinderen om actief mee te lezen en geven ouders, omdat ze soms niet weten waar te beginnen, houvast bij het voorlezen.

Een verhalen buidel is een mooie katoenen tas, gevuld met een leuk boek en duurzame materialen om het verhaal te ondersteunen. Ze zijn geïnspireerd op de story sacks die vooral in kinderdagverblijven gebruikt worden, maar ook daarbuiten steeds populairder worden. “Met de verhalen buidels bied ik de lezer concrete hulp en ondersteuning door middel van een DIY-pakket. De basis van het verhaal is zo gelegd en met een beetje creativiteit van de ouders kan er op deze manier een mooi verhaal worden uitgebeeld”, vertelt Wendy Venema, eigenaresse van Eerlijk Speelgoed. Toen ze erachter kwam dat er in Nederland nog helemaal geen complete pakketten aangeboden worden voor particulieren, zag ze een gat in de markt.

Leerzaam en leuk
Het idee achter de verhalen buidels is dat je een verhaal kunt ondersteunen met figuren, spelletjes en activiteiten. Op die manier groeit de interesse voor boeken bij kinderen en wordt de les die veel kinderboeken meegeven nog eens extra benadrukt. De zakken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar en kunnen zeker tot 6 jaar interessant gemaakt worden. Eerlijk Speelgoed biedt met de verhalen buidels als het ware een soort DIY-pakket. De ouders dienen zelf nog creatief aan de slag te gaan met alle producten.

6 verschillende verhalen
De verhalen buidels (vanaf € 24,50) kunnen met of zonder boek gekocht worden en bevatten duurzame producten die het verhaal ondersteunen. De belangrijkste karakters uit het boek zijn toegevoegd in houten figuren, eventuele accessoires en een uitleg met extra ideeën voor spelletjes en activiteiten. De buidel waarin alles opgeborgen kan worden is gemaakt van stevig katoen en is bedrukt met de titel van het boek. Zo houd je alles makkelijk bij elkaar. De verhalen buidels zijn verkrijgbaar in 6 varianten, zoals bijvoorbeeld ‘Rupsje Nooitgenoeg’, ‘Twéé Krrr…okodillen’ en ‘Mama Kwijt’.

Over Eerlijk Speelgoed
Tijdens haar zwangerschap in 2014 merkte Wendy Venema dat de vraag naar eerlijk en duurzaam houten speelgoed groter was dan het aanbod. Zij en haar partner grepen deze kans met beide handen aan en richtten Eerlijk Speelgoed op. Naast een vaste collectie van onder andere Holztiger, Hape en Droomdeurtjes, zijn er regelmatig leuke aanvullingen in bepaalde thema’s, zoals de verhalen buidels. Bijna wekelijks wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe, eerlijke producten. Bekijk de originele collectie duurzaam speelgoed op www.eerlijk-speelgoed.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.