Kian wordt in januari 2 jaar, dus ik ben me alvast een beetje aan het verdiepen in de wereld van hoofdkussens. Tot nu toe heeft hij nog geen kussen nodig gehad, maar meneertje gaat steeds vaker op zijn knuffeltje liggen, of hij legt zijn handje onder zijn hoofd. 

Veilig slapen
We weten allemaal dat veilig slapen ontzettend belangrijk is! Alle eisen waaraan wiegjes en ledikantjes voldoen zij er natuurlijk niet voor niets. Ook wordt een dekbed in de eerste jaren afgeraden en is het advies om te kiezen voor een lakentje met ledikantdekentje. Het kindje in een slaapzak in bed leggen is ook een verstandige keuze. Zo kunnen er geen beentjes klem komen te zitten tussen de spijltjes en heeft het kindje het zeker weten warm genoeg. Maar hoe zit dan nou met een hoofdkussen? Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) adviseert geen hoofdkussen te gebruiken vóór de leeftijd van 2 jaar. Het kan zorgen voor riskante situaties en dat wil je als ouder natuurlijk gewoon niet.

Het eerste hoofdkussen voor Kian
Juist omdat meneertje nu regelmatig laat blijken iets onder zijn hoofd te willen hebben, begon mijn zoektocht naar zijn eerste hoofdkussen. Ik kwam terecht bij dekbedwinkel.com, waar mijn oog viel op het holle vezel hoofdkussen van Silvana. Ik lees in de beschrijving dat dit kussen uitermate geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar, die steeds vaker op zoek gaan naar een steuntje onder het hoofd, tijdens het slapen. Het kussen is niet te dik en heeft een goede wasbaarheid (niet geheel onbelangrijk natuurlijk). Verder is het kussen volledig dooradembaar, dus er is geen enkele kans dat het kindje in het kussen zal stikken. Dankzij het 3D-weefsel is het kussen voorzien van een uitstekende vocht- en warmte regulatie. Het kussen is behandeld met AEGIS. Dit is een kwaliteitsmerk voor hoogtechnologische matrassen en dekbedden waarvan zowel de tijk als de onderliggende laag over de volgende functies beschikken: antimicrobieel, anti-huisstofmijt, vochtregulerend. Dit keurmerk staat voor blijvend hygiënisch en gezond slaapcomfort.

Eerste indruk
Zoals ik bovenaan al schreef, meneertje is nog geen 2 jaar…dus het kussen ligt momenteel nog niet in zijn bedje. Wel blijft deze in de plastic zak bewaard, tot het moment daar is, dat hij hem wel gaat gebruiken. Het kussen voelt in ieder geval erg soepel aan en is zacht. Door de gaatjes die erin zitten, zie je vrijwel meteen dat het kussen inderdaad dooradembaar is. Als ik de reviews online lees, is iedereen tevreden. Tegen de tijd dat hij echt op het kussen slaapt, zal ik nog een keertje een update geven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.