helemaalBij KiDDoWz is eerder gerept over Floor toen dacht Floor door. Deze bundel is ‘Helemaal Floor’, 42 regels van Floor. Welke vlotte meid van pak­hem­beet 7, 8, 9 jaar kan nu zonder dit boek overleven?

In ‘Helemaal Floor’ zijn ‘De regels van Floor’ (2003), ‘Floor gaat door!’ (2004) en ‘Floor gaat ervoor!’ (2006) met illustraties van Georgien Overwater gebundeld. De boeken zijn niet te onderscheiden, de regels lopen van 1 t/m 42 door. Hiervoor geldt dus ook drie boeken voor de prijs van één.

“Regel 22 Kinderen die niet tot twaalf uur op kunnen blijven zijn meestal heel stom.” Broer Kees is samen met papa naar de vuurwerkwinkel geweest. Het is Oudejaarsdag en ze steken alvast een sterretje af. Kees en Floor mogen vanavond opblijven. Kees plaagt Floor en zegt dat ze het nooit volhoudt. Kees houdt zijn vuurpijlen goed in de gaten, iedereen moet ervan afblijven. Hij gaat even naar boven en het is bijna twaalf uur. Waar blijft Kees nou? Hij is toch niet in slaap gevallen hé? Gelukkig Nieuwjaar!, zegt Floor de volgende ochtend bij het ontbijt. Zijn vuurpijlen liggen nog op volgorde op de keukentafel.

De regels van Floor vervelen nooit. Er zit altijd een leuke crux in die je niet altijd aan ziet komen. Regelmatig in de lach schieten dus.

‘Helemaal Floor’ van Marjon Hoffman, Uitgeverij Ploegsma 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 15/2016 #hrc2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.