‘Dan zou ik de wereld rondtrekken en alles van boven bekijken’ …dat was mijn eerste gedachte toen ik de titel van het boek las… Want wie is er nou niet nieuwsgierig naar een echte dino?

De inhoud
Het boek gaat over een klein meisje die graag een huisdier wil. Maar een een poes of een hond zijn saai! Ze wil iets groters, iets bijzonders, ze wil een dino en als je net een nieuw huisdier hebt, dan wil je die natuurlijk overal bij betrekken! Want hoe fijn is het als je precies dat hebt, wat je zó graag zou willen?!

De tekst is begrijpelijk, herkenbaar en op rijm! De zinnen zijn kort en duidelijk. Door de rijm is het voor de wat oudere kinderen leuk om het laatste woord van de zin al zelf in te vullen. Zo laat je ze als het ware meelezen met het boek. Dit vergroot de betrokkenheid. De tekst bevat humor die voor de allerjongste kinderen al begrijpelijk is.

Wat heb je in handen?
‘Als ik een dinosaurus had’ is een vierkant boek van groot formaat. Erg leuk detail is dat de dinosaurus op de cover textuur heeft. Hierdoor is hij letterlijk aaibaar! De kleuren zijn mat maar mooi. Geen schreeuwende voorkant en zeker geen schreeuwende platen in het boek, maar herkenbare afbeeldingen uit alledaagse situaties.

Auteur en Illustrator
Gabby Dawnay en Alex Barrow hebben al meer leuke, speelse boeken met prachtige illustraties op hun naam staan. Helaas zijn ze nog niet allemaal vertaald uit hun moerstaal, het Engels. Daarnaast zijn er van bijvoorbeeld hun boek ‘London Calls’ ook een stickerboek verschenen.

Als ik een dinosaurus had | Alex Barrow en Gabby Dawnay | ISBN: 9 789045 120041 | Querido uitgeverij | Leeftijd: 2+

Krokodil of Alligator is voor €14,99 te koop bij Bol.com

/Annemarel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.