Laatst schreef ik al een blog over kinderen en een mobiele telefoon, nu vond ik het tijd om eens uit te gaan zoeken wat nou dé perfecte mommy-phone is. Want heel eerlijk, de meeste moeders gebruiken hun mobiele telefoon heel erg vaak. Eventjes een mailtje lezen, Facebook checken of je man appen om een boodschappenlijstje door te geven…herkenbaar?

Wat wil je uitgeven aan een abonnement en toestel?
Voordat je een keus gaat maken welk toestel het uiteindelijk wordt, is het goed om erover na te denken wat je nou precies wilt uitgeven. Natuurlijk wil je je abonnementskosten zo laag mogelijk houden en de prijs van het toestel ook. Denk er goed over na waarvoor je het toestel het meeste gaat gebruiken. Wil je er voornamelijk mee bellen, kies dan voor een “onbeperkt bellen” abonnement. Gebruik je veel het internet, kies dan een ruime internetbundel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Uiterlijk van de telefoon
Tegenwoordig hebben eigenlijk alle smartphone een luxe uiterlijk. Dat is natuurlijk fijn, want als moeder wil je er natuurlijk wel een beetje classy bijlopen. Dit hoeft natuurlijk niet meteen met het duurste toestel te zijn! Natuurlijk moet je telefoon niet te snel kunnen beschadigen (tip: koop een mooi hoesje er omheen) en probeer er voor te zorgen dat de kids er niet in een onbewaakt ogenblik ermee vandoor gaan!

Laat je goed informeren!
Ik weet het, we leven in een tijd waar ontzettend veel online gekocht wordt. Dit is logisch, want drukke mama’s (en ook papa’s) hebben vaak niet de tijd om eventjes lekker te gaan shoppen. Toch is mijn advies om naar de telefoonwinkel te gaan en je goed te laten informeren. De verkopers kunnen je precies laten zien wat er allemaal op de markt is. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet met een kat in de zak naar huis gaat.

Waar is mijn keus op gevallen?
Ik ben ooit begonnen met de allereerste iPhone, er ging toen echt een wereld voor me open. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over dit toestel. Na wat uitstapjes naar andere merken, ben ik uiteindelijk tóch weer terecht gekomen bij mijn vertrouwde iPhone. Ieder jaar overtreft de iPhone de verwachtingen weer met unieke en innovatieve prestaties van de telefoon. De iPhone 7 Plus heeft maar liefst 32GB geheugen! Dat is meer dan genoeg om alle mooie herinneringen te kunnen opslaan. De schermresolutie is 1080 x 1920 pixels en ook heeft dit toestel twee camera’s, voor en achter. De camera aan de voorkant is 7 megapixel en de camera aan de achterkant 12 & 12 megapixel. Deze nieuwe smartphone draait op iOS 10, dus is erg snel en makkelijk te bedienen. Door de schermafmeting van 5,5 inch kun je gemakkelijk eventjes een serie kijken, in bed, met chocolade, als de kinderen slapen!

De perfecte mommy-phone: functioneel, betaalbaar en in een mooi jasje!

Apps
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel handige apps die je gratis (of tegen een respectabele prijs) kunt downloaden in de Play Store of Apple store. Graag deel ik hieronder een aantal apps die ik zelf veel gebruik;

#1 Whatsapp
Zoals ik boven al omschreef; ik beken..ik app weleen boodschappenlijstjes door. Heel erg handig, want dan weet ik zeker dat er precies gekocht wordt waar ik om vraag. Ook eventjes een appje kunnen sturen naar de mama/papa van het vriendje of vriendinnetje waar je kind aan het spelen is, is wat mij betreft heel handig. Babyshower? Huwelijk? Familieweekend? Alles kan in de app besproken worden! En soms eventjes lekker roddelen met je vriendinnen is ook fijn (vind ik dan)!

#2 Facebook
I admit, ik ben echt een beetje een Facebook addict. Ik ben niet alleen heel erg actief op mijn bedrijfspagina van KiDDoWz, maar ook in een x aantal groepen, waar ik graag mee lees en reageer.  O ja en ik blijf heel graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen mijn vriendenkring! Daar hoort natuurlijk het nodige foto’s spammen bij, heerlijk!

#3 Familieagenda via Cozi
Een tijdje geleden las ik over deze handige app. We hebben een gigantische planner op tafel liggen, maar ja…we zijn nou eenmaal niet 24/7 thuis. Heel handig om eventjes snel te kijken wie er naar de tandarts moet en wanneer, of je uit eten kunt met je broer/zus etc. Aan het begin van de week ontvangen alle mobiele telefoonbezitters uit jouw gezin de agenda, super handig!

#4 EHBO app van het Rode Kruis
Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met de EHBO-app heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Bel met de EHBO-app 112 en geef je locatie door aan de meldkamer. Of navigeer snel naar de dichtstbijzijnde AED-locatie of de dichtstbijzijnde EHBO-post.

#5 Stocard klantenkaart app
Al je klantenkaarten in 1 app, hoe handig is dat! Mijn portemonnee puilde altijd uit van de pasjes, maar daar heb ik nu geen last meer van! In het genre klantenkaartapps is Stocard de nieuwkomer. Behalve al je passen in één overzicht, weet deze app dankzij locatiebepaling ook meteen welke pas je precies nodig hebt.. Het kost je een paar seconden om ‘m te downloaden en na scannen kent de app meteen je gegevens. Je hoeft dus niets meer in te vullen, heerlijk!

Welke apps gebruik jij graag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.