Zoals jullie inmiddels wel weten zijn wij hier in huis enorme van van zoekboeken. Ik vind het heerlijk om te zien dat de kinderen er enorm door gemotiveerd worden en dat deze boeken leeftijdsoverschrijdend zijn; we kunnen er allemaal van genieten! Leuker was het nog om eens een ‘niet zo standaard’ zoekboek te mogen recenseren. Het Beestenboek verraste ons enorm!

De inhoud
In het begin van het boek maken de lezertjes kennis met Evert de ezel. Samen met zijn vrienden woont hij in de dierentuin. Elke bladzijde van het boek stelt Evert een nieuw dier aan je voor. Leuk aan het boek is, dat het niet alleen gaat om standaard dieren, zoals een koe en een ezel. Maar ook om dieren waarvan je soms het bestaan even vergeet. Zo kom je de narwal, het vogelbekdier en de wombat tegen.

De dieren worden niet alleen aan je voorgesteld (leuk detail trouwens: de namen van de dieren zijn allemaal alliteraties! Evert Ezel, Kelly Kalkoen, Kolet Konijn…en ga zo maar door. Ik houd er van!), maar bij elk dier wordt een kort wetenswaardigheidje vermeld. Simpel, kort, maar soms totaal nieuw voor de lezers. Wist je bijvoorbeeld dat een kalkoen héél hard kan rennen? Wie had dat gedacht! 

Het zoekelement in het boek zit hem in het feit, dat de dieren elke bladzijde van plek verhuizen. Waar  is de ezel nu weer gebleven? De kalkoen zat net toch onder de boom? Waar is hij nu? Omdat er op elke bladzijde een nieuw dier bij komt, wordt het steeds lastiger voor de jongste lezertjes om de dieren terug te vinden. Dat maakt het boek ook minder standaard. Het wordt opgebouwd in moeilijkheidsgraad en zit niet vol met volle, soms schreeuwerige, platen. Het geheel blijft overzichtelijk

Wat heb je in handen?
Het is een bijna vierkant boek. De afmetingen zijn ongeveer 26 x 24 cm en het boek bevat maar liefst 64 pagina’s. De kaft is babyblauw met eenvoudige, sprekende afbeelding van een aantal dieren uit de dierentuin. Het papier is dik, maar slaat prettig om.

Illustrator
Janik Coat is een Française, woonachtig in Parijs,  die al sinds 1999 als grafisch ontwerpster werkt. Haar stijl wordt vaak gekenmerkt door duidelijke, herkenbare figuren die op een bijna ‘Dick Bruna-achtige’ manier worden weergegeven: veel eenvoud, maar toch duidelijk herkenbaar voor jong en oud. Inmiddels zijn er zo’n 15 boeken van haar hand verschenen.

Illustrator: Janik Coat

Uitgever: Oogappel

  • Nederlandstalig
  • ISBN 978 90 02 26470 2
  • Leeftijdsindicatie: vanaf 2 jaar
[bol_product_links block_id=”bol_59c6a4225c820_selected-products” products=”9200000078874557″ name=”Beestenboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.