Ja hoor, daar is er weer eentje! Een zoekboek! Ik houd er van en mijn kinderen nog veel meer. Deze keer een boek met maar liefst ‘Honderd dingen om te zoeken.’

De inhoud
Het leuke aan dit zoekboek is, dat er 100(!) dingen om te zoeken zijn. Elke zoektocht begint met een pagina waarop de afbeeldingen staan die gezocht moeten worden, op de pagina daarna staat de daadwerkelijke zoekplaat. Bij dit zoekboek wordt niet alleen het zoeken gestimuleerd (wat ook zeker een succes is met 100 zoekopdrachten), maar ook het tellen. Zo is er bijvoorbeeld één beer, zijn er twee vossen en moeten er maar liefst vijf eekhoorns gezocht worden.

Op elke zoekplaat moet daarnaast ook nog gezocht worden naar de kat en muis. Deze kat en muis hebben een extra bijzonderheidje, want zie je ook wat ze aan het doen zijn?

De zoekthema’s zijn erg afwisselend. Zo kunnen de kinderen zich tegoed doen aan prachtige platen uit o.a. het bos, de ruimte en de keuken.

Mocht je aan het einde nog niet uitgezocht zijn, dan geeft het boek je nog een bladzijde vol extra opdrachten! Kortom, je blijft zoeken in dit boek!

Wat heb je in handen?
Het boek heeft de grootte van een A4 en bevat maar liefst 80 pagina’s. Op de kaft zijn veel verschillende afbeeldingen te vinden die, net als de rest van het boek, in mooie pasteltinten zijn gekleurd. Mede door dit kleurgebruik oogt de, toch wel drukke kaft, rustig.

Het papier is dik, maar nog wel buigzaam. Het voelt een beetje aan als geschept papier of karton.

De Illustrator
Naomi Wilkinson is een Engelse illustratrice. Het boek is erg kenmerkend voor haar werk: rustige pasteltinten met herkenbare figuren die de rand van het abstracte aanraken.

Haar werk is afwisselend. Naast dit boek zijn er prenten, posters en kaarten. Ook houdt zij op haar site een blog bij waar ze achtergrondinformatie geeft over haar verschillende werken en opdrachten, maar ook over haar privéleven.

Illustrator: Naomi Wilkinson

Uitgever: Oogappel

  • Nederlandstalig
  • ISBN 978 90 02 26451 1
  • Leeftijdsindicatie: vanaf 2 jaar
[bol_product_links block_id=”bol_59c5634973bf2_selected-products” products=”9200000078953343″ name=”honderd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.