Billie is een stoere kleuter van 3 jaar oud. Hij houdt van veel verschillende dingen, groot en klein; dansen, rolschaatsen, dansen en zijn vriend draak. Maar al deze dingen moet Billie wel vinden en daarvoor heeft hij de hulp van jouw kindje nodig.

Zoekboeken…ik houd er van! Mijn kinderen des te meer. Eindeloos kunnen ze staren naar plaatjes (terwijl ze echt allang weten waar iets staat), maar in hun hoofdjes spelen dan hele verhalen af…tenminste..dat denk ik, ze staren er zó lang naar.

Enige tijd geleden kreeg ik een persbericht met daarin nieuwe boekjes van Oogappel, Nu kan ik niet altijd alle boekjes aanvragen waar ik persberichten van krijg, dan zou ik in een bibliotheek wonen, maar dit zoekboekje kon ik niet weerstaan. Gisteren lag hij op mijn deurmat! Tijd voor een recensie!

Het boek van Emma Thyssen is een groot boek. Het voelt door het dikke papier heel degelijk aan. Het is namelijk bijna karton. Dat heeft als groot voordeel dat kleine handjes niet snel de pagina kunnen scheuren. Leuk detail is dat het boek niet alleen door Emma Thyssen is geschreven, maar ook geïllustreerd. Dit boek past ook helemaal in de stijl van haar andere boeken/illustraties: vrolijk en herkenbaar voor jonge lezers.

De pagina’s zijn ingedeeld volgens een vaste structuur. Eerst laat Billie zien wat zijn lievelingsdingen zijn, bijvoorbeeld een skatebord, rolschaatsen en een step. Op de pagina er na zijn ontzettend leuke illustraties getekend die echt een lach op je gezicht toveren. Samen met je kindje ga je op zoek naar de lievelingsdingen die Billie net aan je heeft laten zien. Daarnaast zijn op elke zoekpagina nog een aantal zoekvragen die je kind stimuleren en prikkelen. Zo wordt je kind uitgedaagd om aandachtig te kijken, te onthouden en deze informatie te verwerken. Door de vaste structuur geeft het je kindje houvast. Op deze manier helpt het je peuter de opdrachten makkelijker uit te voeren.

Mijn beide kinderen (bijna 2 en 5 jaar) zijn enthousiast over het boek. Natuurlijk moest ik voor mijn dochter van 5 wat moeilijkere vragen bedenken, maar de uitdaging van het zoeken blijft voor elke leeftijd leuk, zelfs voor mij als ouder!

Eén klein nadeeltje: door de stippellijntjes rondom de tekeningetjes kreeg mijn 5-jarige de indruk dat het de bedoeling was om de plaatjes uit te knippen…. ik was nog net op tijd!

Titel: Billie zoekt zijn lievelingsdingen
Auteur: Emma Thyssen
Uitgeverij: Oogappel
ISBN: 9789002262883
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

[bol_product_links block_id=”bol_592d244bcb891_selected-products” products=”9200000068220432″ name=”Billie zoekt zijn lievelingsdingen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.