wpid-20150801_185547.jpgAl eerder schreven wij een recensie over het boek “Toverlijn“, van Marianne Seegers. Toen een aantal weken geleden het tweede kinderboek “Binnenstebuiten” van haar bij ons op de mat viel, zijn we direct begonnen met lezen.

‘Gitaarspelen, dat is wat Jet het allerliefste doet. Haar beste vriendin Aaf vindt het vooral saai. Op een dag krijgt Jet de kans van haar leven. Ze mag met haar gitaar meedoen aan een talentenjacht. Er is wel een probleem: Aaf is op precies dezelfde dag jarig en geeft een groot feest. Wat nu? Wat kiest Jet? Haar hoofd en gevoel draaien binnenstebuiten.’

“Binnenstebuiten” is een (voor)leesboek voor kinderen tussen de 8 en 9 jaar. De kleurrijke illustraties, gemaakt door Ingrid Friesen, zijn herkenbaar, magisch en passen perfect bij het verhaal.

De vriendschap tussen Aaf en Jet is heel hecht. Dit blijkt wel als Jet meteen Aaf belt als ze de brief over de talentenjacht gelezen heeft. Moeilijk is het dan ook, als blijkt dat het feest van Aaf op dezelfde dag valt, als de talentenjacht. Oneerlijk is het, als Aaf begint met het afkraken van de grootste passie van Jet; gitaarspelen. Hoe zal dit aflopen?

wpid-20150801_185604.jpgNet als in “Toverlijn” schrijft de hoofdpersoon (in dit geval Jet) in een boek haar gevoelens en gedachten op. Deze manier van dingen verwerken, past m.i. helemaal bij de doelgroep waarvoor dit boek geschreven is. Het is namelijk niet altijd makkelijk om je gevoelens er hardop uit te gooien. Een dagboek kan uitkomst bieden, zodat je toch zo nu en dan je ei kwijt kunt.

Ook het onderwerp vriendschap, dat voorop staat in dit boek en de manier waarop kinderen met elkaar om gaan, is erg herkenbaar. Dit boek moet je gewoon lezen!

“Binnenstebuiten” geschreven door Marianne Seegers, Uitgegeven door Toverlijn producties en geïllustreerd door Ingrid Friesen (2015), is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_55bcf9e12164b_selected-products” products=”9200000041446639″ name=”binnen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

WINNEN!
Wij mogen 2x het boek “Binnenstebuiten” weggeven. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

49 thoughts on “Recensie: Binnenstebuiten – Marianne Seegers (8+)

 1. Ik doe mee, lijkt me inderdaad een leuk boek. Merk dat kids beter begrijpen waar het om gaat in relaties als ze het lezen in een boek. Ze verplaatsen zich dan beter in de hoofdpersoon, denk ik…. Je kunt heel vaak zeggen dat iemand bepaalde dingen niet zo leuk vind, maar als ze zo’n verhaal lezen gaan ze er vaker over na denken. Dus ik wil dit boek wel op mn plankje!

 2. Ik zou dit een heel goed boek voor mijn dochter vinden. Zij heeft altijd moeite om haar gevoelens goed te plaatsen , ze wil eigenlijk altijd de tegenpartij tegemoetkomen. Dat is op zich niet verkeerd maar het hoeft natuurlijk niet altijd dus dit lijkt me voor haar een goed boek om te lezen.

 3. Lijkt me een heerlijk boek voor mijn nicht! Je kan het stimuleren tot lezen niet vroeg genoeg beginnen. Niets leukers om met hen in een andere wereld te kruipen.

 4. Ik vond het een hele leuke film! Helaas is mijn kleine van 3 nog te jong voor de bios, maar voorlezen doen we met veel plezier! Ik doe graag mee!

 5. Super leuk boek om samen met mijn dochtertjes te lezen en ook uit te kunnen leggen hoe gevoelens werken en hoe daarmee om te gaan

 6. dat lijkt mij een heel leuk boek om samen met mijn dochter te lezen.
  We lezen altijd samen een boek en daar kunnen we echt van genieten. Dus doe graag mee.

 7. Wat lijkt het me een heerlijk boek voor mijn twee nieuwsgierige zoontjes en nieuwsgierig nichtje waarop ik iedere week een dag mag passen, het zou zorgen voor een paar fijne voorleesmomenten.

 8. Dat lijkt mij een leuk boek! Ik doe graag mee aan deze winactie, misschien kan ik hem dan voorlezen aan mijn dochter Daphne van bijna 8 jaar

 9. Ik heb een heel lief buurmeisje van 3 jaar en ik lees haar elke avond voor de het lijkt me leuk om het ook uit dit boekje te doen want ze zit bij een oppas en een meisje daarbhadbook dat boekje en ze wilde hem ook heel graag hebben want ze vond het zo leuk

 10. Dit is nou een boek waar je echt wat aan hebt! Niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens handig om voor te lezen op school en hier dan met de kinderen over te praten… dit soort taferelen komt namelijk nogal eens voor op school… kinderen vinden het moeilijk om hiermee om te gaan. Ik doe dan ook graag mee, voor mijn eigen twee jongens en voor school!

 11. Oei, hoe gaat dit aflopen? Het is toch leuker als ze naar de talentenjacht gaat? Ik zou denken, volgend jaar ben ik weer jarig en dan kan ze op mijn feest komen. Of we gaan met iedereen van het feest naar de talentenjacht kijken. Dat is toch makkelijk?

 12. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn dochter van 8 jaar .Ze heeft een vorm van autisme en voor haar zijn vriendschappen en gevoelens erg moeilijk , ook door het lezen van( passende) boeken leert ze hoe dingen gaan en dit lijkt me en super mooi boek voor haar .
  Wen siedereen veel succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.