heks1  Dit boek is iets te hoog gegrepen voor onze dochters zult u denken. Nu zal ik eens iets over mezelf vertellen. In mijn hoogtijdagen op de basisschool las ik elf kinderboeken per week. Op de pas van mijn broertje en op mijn pas leende mijn moeder iedere week een hele stapel boeken. De bibliothecaresse hield op het laatst boekjes voor me achter waarvan ze zeker wist dat ik ze nog niet had gelezen. ‘s Avonds onder mijn deken met een zaklamp verslond ik boek na boek. En dan is daar Thea Stilton! Het was geen straf om dit kinderboek na kinderbedtijd te lezen, ‘s avonds in mijn relaxfauteuil onder een leeslamp.

De Heks van Weer en Wind is alweer het vierde deel van de Heksen van Fantasia serie. Na de Grauwe Heksen Diluvia, Pyrea en Volumia volgt nu de stormachtige strijd met Tempestia, deheks3 Heks van Weer en Wind. Tempestia heeft de macht over donder en bliksem. Het Grote Rijk moet door de vijf prinsessen van zijn ondergang gered worden. De oude Koning en de Prins zonder naam zijn nog in een eeuwigdurende slaap. De prinsessen Yara en Samah zitten nog altijd opgesloten in kasteel Obscuur en Nives ligt getroffen door een merkwaardige vermoeidheid alleen maar in bed. Net wanneer de Koninklijke familie bij haar komt waken op Arcadia ontketent Tempestia met haar Griezelige Wolkenweefsters een allesvernietigende storm boven Arcadia. Tijdens deze strijd ontdekken de vijf dochters van de Oude Koning iets over het verleden van de zeven Grauwe Heksen, zijn oude bondgenoten, een lang verborgen geheim zal ontsluierd moeten worden om hen te kunnen verslaan!

heks2Deze prachtige geillustreerde (Silvia Bigolin) uitgave van Thea Stilton komt met een losse omslag waarbinnen een mooie poster van De Heks van Weer en Wind prijkt. De Wakkere Muis heeft deze zomer ook een kwartetactie lopen. Haal bij je plaatstelijke boekhandel je eerste twee van totaal acht kwartetvellen op en uiteindelijk kan je samen met je broertjes, zusjes of met vriendjes kwartet spelen.

Uitgeverij De Wakkere Muis, 2014, Amsterdam

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.