hubelino1Zelden kwam er speelgoed zo goed getimed op ons pad. In de week voorafgaand aan de verjaardag van onze jongste passeerde al hun speelgoedcollecties de revue en werden onder de loep genomen. Er moest plaats gemaakt worden. De Megablocks lagen al in de kelder te wachten op een adoptiegezin. En de DUPLO? Nee, dat moet je bewaren voor je kleinkinderen! Plots werd mijn aandacht getrokken door iets kleurrijks, primaire kleuren, blokken, is het …? Nee, toch, wat is dat?

Het was een knikkerbaan van Hubelino. Helemaal leuk, maak met je oude voorraad Duplo-blokken een nieuwe knikkerbaan. Zo kon ik de oudste weer betrekken bij een middagje samen spelen met haar zussen,. Prompt is spelen met blokken niet kinderachtig meer. En dan ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat iedereen weet hoe goed het spelen met constructiespeelgoed eigenlijk is voor de ontwikkeling van uw kind.

Met een 106 delige Hubelino bouwset op de keukenvloer, kwam ik aanzeulen met een kratje Duplo. “Mama, wat gaan we nu weer doen? Ik wilhubelino2 niet meedoen, ik wil televisie kijken!” Al snel speelden de peuter en kleuter ieder met hun eigen blokjes en onderdelen. De kleuter presteerde het al snel door schade en schande een ovale baan te maken en bleef de vijf knikkers ronddraaien, tot ze er misselijk van werden. De dreumes vond het alleen al leuk de baan op een blokje te drukken, dat gaat soepeler dan twee Duploblokken op elkaar zetten. De schoolmeid keek van een afstandje steeds achterom en besloot zich na enig aarzelen toch bij ons te voegen op de keukenvloer. Na wat doodlopende banen, een knikker die niet vanzelf omhoog rolt, verscheen het tongetje al uit de mond, parelden de zweetdruppels op haar voorhoofd en ging ze er even echt voor zitten. Na het zelf experimenteren met baandelen, pakte ze het bijgevoegde boekje erbij en ging ze als een volleerde aannemer te werk, bouwtekening lezen, blokken verzamelen, in elkaar zetten en knikkeren maar!

hubelino3Bij Robbie’s Toys verkopen ze verschillende basis­ en aanvulsets Hubelino. Van een 106 delige basisset met blokken en grondplaten als een 120 delige set met alleen maar Run elementen voor de kinderen die al genoeg blokken hebben. Alle delen zijn gemaakt van een onverwoestbaar ABS kunststof zodat je er zowel buiten als binnen mee kunt spelen. Ze zijn te wassen op 40 graden in de vaatwasser of wasmachine. Mocht je al snel de hoogte ingaan en kom je onderdelen te kort dan is er nog een handige 30 delige aanvulset.

Hubelino is verkrijgbaar vanaf 26,95 euro o.a. bij http://www.robbiestoys.nl/hubelino.html

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.