maanzaakWat leuk gevonden. Een aantal wetenschappers en families verblijven op de maan om onderzoek te doen of betaald te recreëren. Als vanzelfsprekend kom je daar niet snel weg, helemaal niet als er iets ergs gebeurd. Moord bijvoorbeeld.

Dashiell woont met zijn ouders en kleine zusje op de maan. Zijn ouders doen daar onderzoek. Er wonen nog meer onderzoekers met het gezin, maar ook een zeer rijke familie. De kinderen mogen niet naar buiten, volgen onderwijs en spelen veel met schermen. De basis Alfa is niet groot, de slaapplaatsen zijn krap en naar de w.c. gaan is geen sinecure. Eigenlijk gaat alles zijn gangetje. De familie Sjoberg is verschrikkelijk lastig en eisen meer luxe, waar ze ook voor hebben betaald. De wetenschappers doen samen met de robots het werk en de kinderen rommelen maar wat aan. Tot het moment dat alles op zijn kop komt te staan. Dr. Holtz wordt dood gevonden op de maan zonder ruimtepak aan. Het schijnt een ongeluk te zijn. De nacht tevoren heeft Dash een (telefoon) gesprek van dr. Holtz afgeluisterd en hij krijgt zijn bedenkingen. Wanneer de raket komt met de voorraad en nieuwe bewoners komt Dash in contact met twee verschillende handlangers, ook zij denken aan moord. Maar wie is er nog te vertrouwen als Dash wordt bedreigd?

Het verhaal is niet alleen spannend, het spreekt ook erg tot de verbeelding door zijn locatie. Ongemerkt pikken de lezers toch nog heel wat kennis op van de auteur Gibbs die veel kennis heeft van ruimtevaart, ruimtestations en astronauten en dit graag wil delen. Dit avontuur is geschikt voor jongens en meisjes door het gebruik van peers uit beide geslachten. En kunnen voor meisjes als voorbeeld dienen door de vrouwelijke wetenschappers.

‘de maan­zaak’ van Stuart Gibbs, Van Holkema & Warendorf 2016, is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_5738b840c0325_selected-products” products=”9200000035988906″ name=”maan zaak” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 34/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.