oneindig‘De oneindige zee’ is het tweede boek in de vijfde golf Fantasy serie van Rick Yancey.

De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.
Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier vernietigende Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.

We hebben de eerste vier Golven overleefd.
We houden vol, maar de overwinning is nog ver weg.
We hebben hoop, maar worden door haat verteerd.
Ze denken dat we zwak zijn.
Maar we zijn niet alleen.

In het eerste deel hebben we kennis kunnen maken met de wereld, de totale destructie en de personages. Nu worden deze met elkaar verweven en leren we de hoofdpersonen beter kennen met alle nukken en onderlinge relaties. Het zijn nogal veel personen die allen een of meer bijnamen hebben. Dit maakt dat ik voor het eerst in mijn recensie-loopbaan met een notitieblaadje & pen in de buurt aan het lezen ben. Of het genre nu science fiction of Fantasy is, toch zou deze strijd in de toekomst gevoerd kunnen worden. De ruimteschepen, de gebruikte technlogie, de golven van vernietiging als de pest en de Nacht van de Rat, is niet een zo-heel-ver-van-mijn-bed-show.

Cassie Sullivan’s vader is gedood door Vosch, de commandant van kamp Askuil. Samen met haar broertje Sam en de paar andere overlevenden proberen ze uit zijn handen te blijven. Ze verblijven in een leegstaand hotel maar moeten eigenlijk voor de volgende golf van verderf komt verplaatsen naar een veiligere plek. Ze zijn onderling verdeeld over Evan Walker en voeren alvast wat verkenningen op de route uit. Blijkt dat de tegenpartij kleine kinderen inzet als menselijke bom en niemand te vertrouwen is. Het komt tot een confrontatie, zou Evan Walker daarbij zijn? Is de strijd nu gestreden? Voor de fans is er goed nieuws: het boek heeft een open einde, dus … wordt vervolgd!

‘De oneindige zee’ van Rick Yancey, Uitgeverij A.W. Bruna, april 2015 is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_55772cc27f7d7_selected-products” products=”9200000036035167″ name=”zee” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 58/53 #boekperweek #oneindigezee

/Lmcmr

One thought on “Recensie: ‘De oneindige zee’ van Rick Yancey (YA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.