Mijn tweejarige zit al geruime tijd in de ‘waarom-fase’. Hij wil werkelijk overal antwoord op en alles moet verklaard worden. Maar dat is lastig…want niet alles kán verklaard worden. De hoofdfiguur in dit boek, Vos, heeft hetzelfde probleem! Want…waarom?

Inhoud
Vos zit vol vragen. Allemaal waarom-vragen waar hij geen antwoorden op weet of geen antwoorden op kan vinden. Want ´waarom word je van sommige liedjes blij en verdrietig?’ of ‘waarom praten bomen nooit?’.

Dan arriveert er een mysterieus hertenschip. Samen met de familie Duif besluit Vos aan boord te gaan. De reis is lastig, de storm is hevig! Ze staan samen voor problemen en moeten oplossingen vinden. Zo komen ze langzaamaan bij antwoorden op vragen en ontdekken ze dat er altijd vragen blijven bestaan. Maar…is dat zo erg?

Wat heb je in handen?
Het boek bevat 48 pagina’s en is ongeveer 28×21 cm groot. Het prentenboek bevat grote, pastel getinte illustraties die warmte en rust uitstralen. De dieren in het boek zijn redelijk natuurgetrouw getekend met een vleugje kinderlijkheid. Dit laatste ontstaat vooral door de sprekende gezichten van de beesten. Je kunt ze als het ware lezen.

De tekst is zo gepositioneerd en gekleurd dat het deel gaat uitmaken van de illustratie. Het schreeuwt je niet tegemoet.

 

Auteur en Illustrator
Dashka Slater schrijft boeken voor alle leeftijden.Haar kinderboeken zijn vindingrijk en levendig. Dat blijkt ook wel weer uit de invalshoek die zij voor dit boek gekozen heeft. Over haar inspiratie voor dit boek schreef ze een leuke blog.

De illustraties in dit boek zijn van The Fan Brothers . Deze broers uit Toronto zijn bekend door hun warme, rustige illustraties. Ze zijn herkenbaar, natuurgetrouw, maar toch aansprekend voor kinderen.

Auteur: Dashka Slater
Illustrator:  The Fan Brothers
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025874117
Leeftijd: 3+

[bol_product_links block_id=”bol_5a10a26dadb56_selected-products” products=”9200000079457206″ name=”reis van vos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.