De Sterrenwachters zijn troostelfjes aan wie een kind al zijn verdriet kwijt kan. Het prentenboek mét pop wil kinderen een hart onder de riem steken. Want ieder kind voelt zich weleens bang, alleen, verdrietig, boos, of onbegrepen. Het verhaal is ook voor ouders een tool om met hun kind te praten over die moeilijke gevoelens.

Er zijn maar weinig boeken die gelijk zó door mijn kinderen verslonden worden als deze. Binnen drie tellen was het gevecht om het popje en het boek begonnen. Het gevecht dat uiteindelijk gewonnen werd door mijn zesjarige dochter…bij wie het popje sindsdien in bed slaapt. “Want mama”, zei ze, “als ik bang ben, dan kan de sterrenwachter mij helpen!”

Inhoud
Eigenlijk heeft het boek een hele trieste achtergrond. Het is namelijk geschreven aan de hand van het verhaal van Marie. Een meisje dat veel te kort op deze aarde mocht wonen. Het gevecht tegen kanker kon zij helaas niet winnen. Daarom is het We Love Marie Fonds opgericht. Het fonds zet zich in voor kinderen die tegen kanker vechten. Om troost te bieden worden de Sterrenwachtertjes uitgedeeld in ziekenhuizen. Zo hebben de zieke kinderen een vriendje als ze bang en verdrietig zijn.

Het verhaal van de Sterrenwachtertjes gaat namelijk over troostpoppetjes. Elfjes die in het wolkenpaleis hoog in de hemel leven om traantjes en verdriet te verzamelen van de kindjes op aarde. Voor elk kindje met verdriet staat er een sterrenwachter klaar die je komt knuffelen, naar je luistert en al je traantjes opvangt als je bang of verdrietig bent.

Wat heb je in handen?
Het is een hardcover boek op A4-formaat. De prenten zijn in zachte, warme pasteltinten neergezet en geven een warm gevoel. Mijn kinderen voelden zich direct welkom in het boek. De figuren in het boek zijn herkenbaar weergeven waardoor de angsten voor kinderen bespreekbaar worden. Zelfs op jonge leeftijd kunnen ze zich al inleven. Mijn tweejarige zoon kon tijdens het lezen zijn eigen angst (donker op zijn kamer) herkennen en benoemen!

Auteur/Illustrator
Thaïs Vanderheyden is een Belgische auteur en illustratrice. die al vele boeken op haar naam heeft staan. Zelf kende ik haar van haar boeken over kunst, waarmee ze grote namen en kunstwerken inzichtelijk maakt voor kinderen. Naast dit boek, zijn de boeken uit de serie ‘Grote kunst voor kleine kenner’ een echte aanrader.

Je kunt het boek hier bestellen voor € 29,99

/Annemarel

One thought on “Recensie: De Sterrenwachters – Thaïs Vanderheyden

  1. Beste ik zou graag het boek met popje sterrenwachters bestellen!
    Hoe doe ik dat precies want ik raak er precies moeilijk aan!
    Mvg dorien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.