De oudste leest al jaren op zijn e-reader, maar in een fysiek boek lezen is toch ook altijd nog wel erg populair. Wij ontvingen van uitgeverij BILLY BONES het boek De tovenaar in mijn schuur 1 – De magische mislukkingen van Merdijn de Wilde. Toen hij er eenmaal in begonnen was, was het erg moeilijk om het boek weg te leggen. Ondanks dat het boek voor 10 jaar en ouder is, is het verhaal ook nog grappig genoeg voor een kind van 12 jaar. Dit boek is geschreven door Simon Farnaby en geïllustreerd door Claire Powell. Mijke van Leersum heeft het boek in z’n geheel vertaald naar het Nederlands.

Het verhaal

‘s Werelds grootste middeleeuwse tovenaar Merdijn wordt wegens slecht gedrag door zijn rivaal Jerabo verbannen. Hij komt terecht op exact dezelfde plaats, maar dan in de 21e eeuw. Wanneer hij de twaalfjarige Roos tegen het lijf loopt, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Roos leert Merdijn over de wonderen van de moderne wereld en in ruil hiervoor vraagt ze hulp bij het winnen van de talentenjacht op haar school. Maar hoe houdt zij de nogal opvallende tovenaar uit het zicht….en dan vooral van haar moeder?

Onze mening

Zoals in de intro al benoemd is dit een boek wat je maar lastig weg kunt leggen. Het is op een vlotte en heldere manier geschreven en het loopt lekker door. Er worden in het boek wel wat lastigere woorden gebruikt en daarom is de leeftijdsindicatie van 10 jaar wat ons betreft goed afgegeven. Grappig detail is, dat ieder hoofdstuk sluit met een rijm van vier regels. De illustraties passen perfect bij het verhaal en op deze manier leer je de personages nog beter kennen. Een aanrader voor onder de boom dus!

Boekinformatie

De Tovenaar in mijn schuur  
Auteur: Simon Farnaby, 2020
Illustraties: Claire Powell
Vertaling: Mijke van Leersum
Uitgever: Billy Bones
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789030507901

61 gedachten over “Recensie: De tovenaar in mijn schuur 1

  1. Dat lijkt me een heel leuk boek voor mijn dochter van 9 jaar. Ze leest heel graag en de boeken van Billy Bones uitgeverij in de smaak bij haar.

  2. Jaaa super leuk ik doe graag mee voor de kinderen uit Mijn klas, een leuke toevoeging aan onze boekenkast zodat er veel kinderen gebruik van kunnen maken

  3. In eerste instantie is het voor mijn zoon, die gek is op beeldschermen, maar lezen via een beeldscherm vreselijk vindt! Maar hij is wel gek op lezen, dus een papieren versie is fantastisch!

  4. Ik doe mee voor mijn neefje. Hij heeft wat moeite me begrijpend lezen en vindt lezen daarom niet zo leuk. Ik hoop dat dit leuke boek hem het plezier in lezen weer terug kan geven. Daar heeft hij de rest van zijn leven baat bij.

  5. Wauw ik doe heel graag mee lijkt me een heel leuk boek voor mijn kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes kan ik mooi voorlezen. Fijne tweede kerstdag nog !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.