opaDit is geen boek.
Het is een wereld op zich,
die de jouwe voorgoed zal veranderen.

Is de veelbelovend tekst op de achterzijde van dit eerste deel uit een trilogie voor verhalenliefhebbers. De auteur J.L. Badal heeft deze belofte waargemaakt en daarvoor krijgt dit boek *****!

Maya en Guus hebben een opa die graag verhalen verteld en opa Droes heeft een zolder vol met verzamelde spulletjes. Op een avond, als ze twee weken bij opa logeren, vertelt hij over ‘Opa Eik’. Opa Eik spreekt alle talen en is al erg oud. Hij trekt soms in het donker zijn wortels uit de grond en stapt de hele wereld over. De eik huisvest in kleine kamertjes allerlei personages, als het Yoghurtmannetje, beer Humbertus en het Vanillemeisje. Die wereld van Opa Eik kunnen zijn kleinkinderen bereiken door in de put achter in de tuin af te dalen. Daar komen eeuwig brandend vuur en de oude heks Deborah tegen. Opa Eik zit vol verhalen over de zeemeermin met haar zijden sjaal, de zalm Serapio met een halve ring en het monster Pamarindo dat woorden opeet.

De verhalenstroom is goed opgebouwd en de wereld rondom opa Eik wordt helder maar magisch omschreven. De illustraties van Zuzanne Celej geven net dat beetje extra informatie zodat het beeld in je hoofd nader ingevuld kan worden. Tijdens het lezen van dit eerste deel vergeet je even de wereld om je heen en droom je mee met Maya en Guus, die fantastische avonturen beleven. Ik denk dat ik vanaf nu geen eikeboom mee onbevangen langs zal lopen, zonder aan de verhalen van Opa Eik te denken.

‘De verhalen van Opa Eik’, boek 1 door J.L. Badal, Clavis Uitgeverij, 2015 is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_558c3e4f26a51_selected-products” products=”9200000036417651″ name=”eik” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 66/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.