kattenbelKramat Junior heeft met Nico de Braeckeleer een produktief schrijver in huis. Zeer binnenkort verslaan we bij KiDDoWz ‘Prinsesje en de Beer’ 3+ en zo bedient hij al onze dochtertjes van lees- en luistervoer. Van ‘Dierenhotel Kattenbel’ zal gesmuld worden, maar ik mocht eerst.

Die Marlies (9), die moet met haar moeder bij de nieuwe vriend van haar moeder gaan wonen. Dat is nog tot daar aan toe, maar hij heeft twee kinderen Wina & Wannes en daar klikt het niet echt mee. Erger nog ze hebben een dierenhotel aan huis en Marlies houdt niet van pluizige, verharende en stinkende dieren. Wanneer poes Marloes komt logeren trekt die juist naar Marlies toe en brengt ze haar schatten naar haar toe. En dan hebben we het niet over dode muizen of vogeltjes maar klinkende oude munten! Helaas azen er meer mensen op deze schat en moeten de kinderen op jacht naar een ontvoerde poes Marloes.

Met hoofdstukjes van gemiddeld zo’n vier pagina’s met een kleurrijke prent, is dit een goed formaat voorleesboek en zelf leesboek. Al is de hoofdpersoon een meisje, door het avontuur is het geschikt voor jongens en meisjes. De insteek van een dierenhotel­aan­huis zal veel kinderen vanaf 5 tot 9 jaar zeker aanspreken. Een samengesteld gezin is in deze huidige tijd geen uitzondering, daar kunnen lezers zich mee identificeren.

‘Dierenhotel Kattenbel’ van Nico de Braeckeleer met illustraties van Marjolein Hund, Uitgeverij Kramat 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 21/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.