Zoals jullie al eerder konden lezen op KiDDoWz, is André Kuipers een samenwerking aangegaan met Fontaine Uitgeverij. Hier komen leuke en informatieve kinderboeken uit voort met natuurlijk als thema: de ruimte!

Voor KiDDoWz las ik met mijn dochter het boek: ‘Heb je WIFI in de ruimte’.

De inhoud
Wat een ontzettend leuk, leerzaam en informatief boek is dit! Ik heb er van genoten. Het boek geeft je als lezer (jong én oud) een inkijkje in het leven in de ruimte. Via grappige en soms brutale kindervragen worden alle hoeken van het astronautenleven belicht. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel sterren er zijn? Of je wel astronaut kan worden als je hoogtevrees hebt en of je dan ook nog rijk wordt? Al deze en andere vragen vind je terug in het boek. André geeft op zijn eigen, enthousiaste wijze antwoord op de vragen, waarbij hij zijn kennis op een voor iedereen begrijpelijk niveau overbrengt.

Wat heb je in handen
Het rechthoekige boek heeft een mooie glimmende kaft. De 112 pagina’s zijn rijkelijk geïllustreerd en speels opgezet. Elke pagina past zich aan, aan het thema van de vraag, maar door de kleurstelling is het geheel niet rommelig. Leuk is het om te zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van foto’s van en door André. Op deze manier neemt hij de lezers mee in zijn ervaringen.

Auteurs
Sander Koenen is een schrijver met een passie voor wetenschap en techniek. Hij werkt graag samen met mensen die leven voor wat ze doen. Zo schreef hij eerder de autobiografie over André Kuipers en werkt hij nu dus samen met André aan dit boek.

André Kuipers schreef naast dit boek ook de prentenboeken over André het astronautje. Maar André is natuurlijk niet begonnen als schrijver. Hij is na zijn opleiding geneeskunde aan het werk gegaan bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Zo is hij ook bekend geworden bij het grote publiek.

Auteur: Sander Koenen
Uitgever: Fontaine Uitgeverij
  • Nederlandstalig
  • ISBN 978 90 5956 783 2
  • september 2017

Heb je WIFI in de ruimte is vanaf 1 september voor €13,99 o.a. te koop bij Bol.com

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.