Dit jaar is André Kuipers een samenwerking aangegaan met Fontaine Uitgeverij. Dit zal resulteren in een boekprogramma over de ruimte en laat ik voor KiDDoWz nou net de eerste twee exemplaren hebben gekregen! Aangezien mijn dochter toch al compleet in de ban van de ruimte is, doken we samen op de bank om de boeken te lezen.

Hier vind je ons verslag van het eerste boekje!

De inhoud
In dit prentenboek gaan André en zijn vriendinnetje Valentina op reis langs de verschillende planeten! Met hun ruimteschip reizen ze door ons zonnestelsel en leren zo iets over de kenmerken van de verschillende planeten. Wist je bijvoorbeeld dat het op Mercurius overdag heel warm is en ‘s nachts heel koud? André en Valentina ontdekken het samen met de jonge lezertjes. Doordat er voorin het boek een duidelijk overzicht van het zonnestelsel zit kan je, met de wat oudere lezertjes, makkelijk even kijken hoe de reis verloopt en samen de volgorde van de planeten leren. Door de rijmende toon betrek je de lezertjes bij het verhaal. In combinatie met de afbeeldingen is het leuk om samen het verhaal te doorlopen.

Wat heb je in handen
Het kleine (20×20 cm) vierkante prentenboek oogt vrolijk. Door de heldere kleuren en het materiaalgebruik op de kaft zweven André en Valentina je letterlijk tegemoet. Er zit een logische opbouw in het boekje. Elke keer staat op de linker pagina een afbeelding van de planeet en zijn plek in het zonnestelsel. Op de rechterpagina staat de ervaring van André en Valentina.
Het boekje bevat 24 pagina’s en heeft als bonus een leuk stikkervel!

Auteur en Illustrator
André Kuipers schreef dit prentenboek in de serie van André het Astronautje. Maar André is natuurlijk niet begonnen als schrijver. Hij is na zijn opleiding geneeskunde aan het werk gegaan bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Zo is hij ook bekend geworden bij het grote publiek: hij is ‘onze’ astronaut.
Naast de boeken over Andre het astronautje verschenen er ook boeken van Andre die hij samen met Sander Koenen schreef. Het boek ‘Heb je WIFI in de ruimte?’ werd ook door KiDDoWz gelezen. Meer daarover vind je hier.

Natascha Stenvert tekende niet alleen de illustraties voor dit boek over André het Astronautje. Ook de andere avonturen kwamen van haar hand. Maar de meeste lezers zullen haar kennen van haar illustraties in de kinderboeken over Kolletje of van haar illustraties bij de kinderboeken van Vivian den Hollander.

Auteur: André Kuipers
Uitgever: Fontaine Uitgeverij
  • Nederlandstalig
  • ISBN 9789059567801
  • september 2017

Meer lezen over André het astronautje? Kijk dan eens op deze site!

André het astronautje op reis naar de planeten is vanaf 1 september voor €13,99 te koop bij o.a. Bol.com:

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.