imageVan de uitgeverij Leopold ontving ik laatst een super leuk boek. “Het kasteel van Muis” van Lucy Cousins. En dit is niet zomaar een boek. Nee hoor. Dit is een heus pop-up en speelboek! Mijn twee kindjes wilden er meteen mee spelen, maar dat ging nog niet. Ik wilde er namelijk nog eerst foto’s van maken.  Het broek brandde haast de kast uit. En eindelijk was het zover. Ik had een vrije middag, mijn kleuterdochter was vrij van school en mijn dreumeszoon was heerlijk vrolijk na zijn middagslaapje.  Ik pakte het boek en heb eerst het verhaal voorgelezen. En toen.. Toen kwam ik bij het pop-up gedeelte. Ik heb het kasteel uitgeklapt en de bijhorende poppetjes in elkaar gezet.

Zowel zoon als dochter (ze schelen ruim 4 jaar) gingen helemaal op in hun spel met de poppetjes en het kasteel. Ze hebben er heel lang (zeker voor hun doen) lief samen mee gespeeld. image
Tot het etenstijd was. In heb de poppetjes in de envelop in het boek gedaan, het kasteel ingeklapt en het boek weer netjes opgeruimd.

Ik ben een boeken-fan en heb ook een e-reader, maar niets kan tippen aan een echt boek. Om te bladeren, samen de plaatjes te bekijken en in dit geval er ook nog eens mee te spelen.

Ik ben helemaal weg van dit boek. Het is echt een heerlijk lees- en speelboek. Het prikkelt de fantasie van de kinderen op een erg leuke manier. Ze kunnen helemaal zelf verhalen verzinnen en deze na spelen in het kasteel. En bij gebrek aan fantasie lees je gewoon het verhaal (eventueel samen) voor.

Mijn kinderen vragen nu elke dag om met het boek te mogen spelen. Té leuk!

Het kasteel van Muis is een ideaal boek om cadeau te doen en met de naderende feestdagen zou ik het wel weten!

Je kunt het boek o.a. hier bestellen!

 /Marije

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.