mismamJuist wanneer ik denk dat ik, wat kinderboeken betreft, alles wel heb gelezen, valt er een moderne briefroman op de mat. En dan ook nog eens met een thema waar je U tegen zegt. De titel dekt een groot deel van de lading. De hoofdpersoon schrijft aan haar overleden moeder over de strubbelingen die ze als tiener heeft. Heel indrukwekkend.

Dora is bijna twaalf jaar oud en sinds haar moeder is overleden is haar vader erg beschermend. Ze mag niet zoveel als haar leeftijdsgenoten. Ze schrijft in haar “Dag Boek” aan haar recent overleden moeder. De communicatie van haar vader naar Dora vindt veelal plaats middels post-its. En Dora stuurt sms en p.b.’s aan vriendinnnen. Zo lezen we als lezer letterlijk het leven van Dora mee. Een soort lezen 2.0. De zus van haar moeder, tante Lo, probeert te bemiddelen tussen de tiener en haar beschermende vader. En langzaam maar zeker valt alles op zijn plekje.

‘Ik mis je, mams!’ van Moniek Vermeulen & Frank Pollet met illustraties van Joris Thijs, Uitgeverij De Eenhoorn 2016, is o.a. hier te koop. Blader via deze link ook even door het boek.

Boek 28/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.