wardoWat een eer, we zijn door Van Hoorne Entertainment B.V. uitgenodigd voor de landelijke première van ‘Wonderschool Live’, theatershow vol illusies. Feestelijk gekleed lopen we de loper van Theater Gooiland te Hilversum op. De foyer is versierd en op de tafels staan lekkere hapjes. Er lopen wat bekende Nederlanders rond, maar de meisjes hebben alleen maar oog voor de Hartendame. Zij staat in al haar pracht en praal de gasten op te vangen en gaat desgewenst op de foto. De peuter vind haar zo lief dat ze innig knuffelen.

Om ons heen is het gezellig druk. Kinderen met goochelstokken, capes, een hoge hoed op en ik spot zelfs drie broertjes gekleed in een Wardo Wonder kostuum. Dochterlief vult bij de stand een blauw papiertje in op de vraag: Wat moet Wardo uit zijn koffer laten verschijnen? “Hebben alle kinderen een stempel?” En dan gaan de deuren open. In de zaal ligt het Van Hoorne Junior magazine klaar. We zitten op rij tien en kunnen goed zien hoe Wardo uit de doos komt waarmee hij zichzelf opgestuurd heeft. Zonder nu teveel van de inhoud van het theaterstuk te verklappen, want echte Verwonderaars doen dat niet, dekt deze trailer de lading:

https://www.youtube.com/watch?v=MCKaypcJgh4

wardo3Het publiek wordt veelvuldig bij de theatershow betrokken. De meisjes reageren enthousiast en voelen zich vrij om Wardo te waarschuwen en te helpen: “Wie Wa Wonder!”. Dan worden er ook nog assistenten uit het publiek gehaald en zingen we met Wally het konijn mee. En we verwonderen ons wat af. Groot is de verbazing wanneer niet alleen de voor ingevulde briefjes een rol spelen in de show maar zelfs de stempel op de handen van alle kinderen. De peuter snapt de grote lijn van het verhaal dat heel beeldend gemaakt is met een klok en zeven wardo2oplichtende vinkjes. De kleuter zit regelmatig met open mond en blosjes op de wangen te kijken. Om ons heen hoor ik regelmatig een kreet van herkenning wanneer Wardo Wonder een bekende truc doet. Toch blijft de clou verrassend of extra magisch. Aan het einde worden alle eindjes aan elkaar geknoopt en eindigt deze magische show met een knal.

Na afloop mogen de kinderen hun trucs aan Wardo laten zien. Wij zijn dan al beduusd van alle indrukken naar huis gegaan, waar papa vol trots het Wonder diploma getoond wordt.wardo4

Langs deze weg wil ik naast Van Hoorne Entertainment, ook RTL Telekids en Just Productions bedanken voor de gastvrije ontvangst.

De speellijst kun je hier bekijken!

/Lmcmr

Een gedachte over “De feestelijke première van Wardo’s Wonderschool Live!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.