muz1Dit doeboek is geschreven door Claire Laurens o.a. bekend van Simsalaslim en is geïllustreerd door Marion Puech. Met simpele materialen, die iedereen in huis heeft, instrumenten maken. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

We nemen de proef op de som en slaan het boek open. Geen inleiding of inhoudsopgave, we gaan direct aan de gang. De flessenpiano, we hebben 8 lege glazen flessen, een schenkkan, een trechter en een houten lepel nodig. Dat hebben we inderdaad allemaal in huis!

Dol fijn trommelen zult u denken? Men neme een slakom, twee houten lepels en een kom die groter is dan je slakom en 5 stappen later kan je dol fijn trommelen.

De metallofoon maakt van 5 moersleutels en een speelgoedbak een parodie op een xylofoon. Met als tips & weetje: probeer verschillende ‘stokjes’ uit! Een kleine metalen lepel geeft een hoge, schelle toon; een plastic lepel klinkt dan weer zacht, geeft ons inzicht in de hogere wiskunde van het muziek maken. Het is dus niet alleen het maken van instrumenten, maar ook hoe je er je beoogde geluid uit krijgt.muz2

Weinig tekst, veel (strip)illustraties, het is ons helemaal helder en na 32 pagina’s kunnen we een hele orkestbak.

Over een paar weken is het herfstvakantie en ik weet wat we gaan doen. Vanaf heden geen lege kaasdoosjes, lege yoghurtpotjes, gekleurde plastic zakjes, schoenendozen, bloempotten, kurken, pvc­buizen en petflessen meer weggooien!

Ik word muzikant! is een uitgave van Davidsfonds Infodok voor kinderen vanaf 5 jaar.
Je kunt dit boek o.a. bestellen bij bol.com.

/lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.