downloads

Bron: Gezinnig.nl

KLETSboek!, is een gezellig invulboek speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Niets is leuker dan samen even in gesprek gaan! Het KLETSboek! bevat leuke vragen, lijstjes en testjes. Ook onderwerpen die normaal niet zo snel ter sprake komen, worden op een laagdrempelige manier aan de kaak gesteld. De bedoeling van dit leuke invulboek is, dat je samen lacht, over dingen nadenkt en in gesprek gaat.

Dat we bij KiDDoWz fan zijn van Gezinnig, is bij de vaste lezers inmiddels wel bekend. Daarom vonden wij het weer ontzettend leuk, om een boek te recenseren. Als moeder van 4 kinderen is er altijd wel wat te bespreken. Zoals hierboven omschreven, zijn sommige onderwerpen wat lastiger om aan te kaarten. Door middel van het KLETSboek! hebben we weer een handvat erbij.

klets

Bron: Gezinnig.nl

Het KLETSboek! bevat verrassende vragen, leuke lijstjes en grappige testjes. Links en rechts staan dezelfde vragen en opdrachten. De linkerpagina is voor het kind en de rechterpagina is voor een volwassene. Dat kan steeds iemand anders zijn bijvoorbeeld: papa, mama, opa, oma, de juf, een oom of de oppas.

De vormgeving van KLETSboek! is, zoals we van Gezinnig gewend zijn, ontzettend vrolijk en overzichtelijk. Gezinnig is immers in het leven geroepen, om het leven voor ouders (en kinderen) een stuk praktischer te maken.

Het KLETSboek! is een ideaal cadeau voor een verjaardag, om te geven als kraamcadeau of misschien wel als steuntje bij een nieuwe gezinssamenstelling. Op de eerste pagina kun je invullen van wie het boek is, wie het cadeau gegeven heeft en op welke datum.

SAMSUNG CAMERA PICTURESHet KLETSboek! is erg breed qua onderwerpen, vragen en stellingen. Om jullie een voorbeeld te geven; “Kies voor eens of oneens”. Er staan een aantal stellingen op papier, waar je op “moet” antwoorden of je het er mee eens of oneens bent. Tuurlijk ontbreken de twee opties “een beetje eens” en “een beetje oneens” niet. Soms kun je namelijk gewoon niet zo goed kiezen of je het er echt mee eens, of oneens bent. Enkele stellingen die voorbij komen; hard rijden is gevaarlijk, de hele dag tv kijken is leuk, konijnen in een hok zijn zielig en rommel is gezellig. Het kan zomaar zijn dat het kind het totaal anders ziet, dan de volwassene. Het perfecte moment om dus over deze stellingen “in discussie” te gaan, waaruit een gesprek voort komt. Ik ondervond exact hetzelfde met mijn zoon, hij was het ergens mee eens en ik oneens. Uiteindelijk hebben we er toch minimaal 10 minuten over gesproken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we het na die tijd met elkaar eens waren, maar het gesprek verliep soepel.

KLETSboek! geeft je de kans om samen in gesprek te gaan, maar ook om samen te lachen, mopperen, fantaseren en nog veel meer!

Je kunt KLETSboek! bestellen bij Gezinnig, via deze link.

Veel plezier!

/Miranda Young  

2 thoughts on “Recensie: KLETSboek! van Gezinnig

    1. Aangezien de kinderen mee doen met het boek heeft een 3 jarig kind hier nog niks aan. Het verschilt ook een beetje per kind, ik zou zeggen van 4-5 tot 13 jaar (wellicht een meid wat langer en een jongen iets korter)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.