SAMSUNG CAMERA PICTURESDat wij alles van pictogrammen afweten zal u waarschijnlijk enorm verbazen! Bij onze oudste was het zeer raadzaam om hem, van alles wat wij doen door de dag heen, te visualiseren in plaatjes om het voor hem duidelijk binnen te krijgen. Helaas moesten wij het veel doen met foto’s, tekeningen en plaatjes van internet bij gebrek aan mooie, duidelijke picto’s in een lijn. Nu is de oudste alweer een tiener en merken we dat hij geen picto’s meer nodig heeft.

Waarom dan toch een review over een peuterplanbord hoor ik u denken!

Wel de jongste dochter heeft er een handje vol van om tienduizend keer op een dag dezelfde vraag te stellen. “Mag ik afspreken”, “wanneer gaan we eten” en “wanneer gaan we naar zwemles” slechts een paar voorbeelden. Ik word er soms helemaal tureluurs van en ineens bedacht ik me dat ik dit op een hele simpele en leuke manier kan oplossen!

Peuterplanbord.nl voorziet namelijk in planborden en pictogrammen speciaal voor jonge kinderen.
Het peuterplanbord in onze review heet „Blauwe Ster“ en is een groot en stevig metalen bord, waarop de dagen van de week op een speelse en herkenbare wijze zijn aangegeven. Elke dag heeft zo zijn een eigen kleur en wordt tevens door een vrolijk dier aangegeven. Het weekend wordt daarnaast duidelijk aangegeven door een ander kleurtje.

Het peuterplanbord is te bevestigen met bijgeleverde pluggen en schroeven. Maar ook neer te zetten op een plank of kast indien gewenst.
Voor het planbord zijn speciaal magnetische pictogrammen ontworpen, die in een basisset van ruim 150 magneetjes worden geleverd. Belangrijke dagelijkse taken zoals school, ontbijt, tanden poetsen komen voor, maar ook de leukere activiteiten als binnen spelen, dierentuin zitten erbij. Zelfs de minder leuke dingen als kapper, tandarts en huisarts worden op een vrolijke en positieve manier gebracht, waardoor je haast zin krijgt om naar de tandarts te gaan.

De picto’s kunnen naar eigen behoefte worden opgeplakt en gecombineerd per dag, die door speciale dagdelers in ochtend, middag en avond te verdelen is. Met de bijgeleverde stift kan afgevinkt worden wat gedaan is, maar ook een tekeningetje worden gemaakt indien nodig. Het peuterplanbord is veelzijdig, leuk afgewerkt en ontzettend handig in gebruik.

Daarnaast zijn er specifieke magneetjes voor jongens en meisjes, wat het voor uw kind nog herkenbaarder maakt.
Door het gebruik van de planbord zijn de vragen ook fors gedaald en is nu duidelijk zichtbaar waar onze jongedame aan toe is, ook haar jongste broer vind het prettig om het bord in de gaten te houden (al is het maar om zijn kleine zusje een “lesje” te leren). Bovendien vinden de kinderen het fantastisch om aan te vinken wanneer een “taak” volbracht is en de magneetjes van het bord te halen. Zoeken naar de juiste magneetjes voor de dag erna of een extra gebeurtenis is een groot feest!

Peuterplanbord.nl heeft meerdere soorten planborden en magneetsets, dus een bezoekje aan de site is zeker de moeite waard. Regelmatig komen ze met wat nieuws en momenteel wordt er hard gewerkt aan themasets, die in de komende tijd worden uitgebracht.

Het gebruik van een planbord geeft kinderen een houvast en bevordert daarmee rust en zelfstandigheid. Hiernaast helpt het kinderen bij de ontwikkeling van besef van tijd.

Een peuterplanbord, picto’s, stiften en andere zaken die te gebruiken zijn zijn te bestellen via www.peuterplanbord.nl ook vind u op deze site meer informatie over peuterplanborden.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.