dinopechVoor mij ligt alweer het zevende deel in de reeks Oerknagers van Geronimo Stilton. Dinopech verteld het verhaal van Geronimo Stiltone, uit het stadje Rotsfort. Meta Melkzuur behoeft voor haar overheerlijke kaasbavarois oerpepertjes. Om aan een hele berg oerpepertjes te komen van de andere kant van het eiland schrijft ze een wedstrijd uit met een mooie prijs. De winnaar krijgt niet alleen een grote kaasbavarois maar ook nog eens vijfhonderd ulken. Neef Klem haalt Geronimo over om mee te doen aan deze dinorace, Thea Stilton hoeft niet overgehaald te worden. De wedstrijd is niet zonder gevaren, ze komen in onherbergzame gebieden waar sabeltandtijgers wonen en moeten door de Knuttenbaai. Het is nog maar de vraag of de aartsluie galoposaurus het wel op kan nemen tegen de race­ ankylosaurus van Rena Ras en Fiene Fast bijvoorbeeld. Wat volgt is een spannende strijd met veel Dinopech, hulp onderweg en vele avonturen. Zou Vandana vergezicht trots zijn op Geronimo bij de eindstreep? Krijgt Meta Melkzuur wel voldoende oerpepertjes voor haar kaasbaravois en wie gaat er uiteindelijk met de vijfhonderd ulken vandoor? Neef Klem kan de ulken goed gebruiken voor zijn Herberg de Holle Kies om een jaarvoorraad kaasbaravois mee in te kopen.

wpid-img-20141223-wa0000.jpgDit verhaal past goed bij de aangegeven leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar. Het onderwerp, een race met dinosaurussen, spreekt aan. Het verhaal verspringt niet in de tijd, maar loopt van a naar b naar c tot de eindstreep en is heel goed te volgen dus. Voorin staat een Rotsfort (muizeneiland) plattegrond om het de lezertjes ook nog eens helder voor ogen te duiden. Hartstikke leuk is de manier waarop sommige steekwoorden geschreven zijn. Het woord KAAS is in kaasletters geschreven, STOFWOLK is geschreven in een stofwolk. Het einde is niet te voorspelbaar en herbergt zelfs een levensles in zich, maar dat tipje van de sluier licht ik niet op.

Dinopech van Geronimo Stilton is o.a. te koop in de webwinkel van Uitgeverij De Wakkere Muis. Neem daar gerust eens een kijkje voor dvd’s en zelfs bordspellen van Geronimo.

WINNEN!
Wij mogen een boek van Geronimo Stilton weggeven: Het raadsel van Londen (let op: dit is dus een ander boek dan waar deze recensie over gaat!)
Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam.
Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.