dinopechVoor mij ligt alweer het zevende deel in de reeks Oerknagers van Geronimo Stilton. Dinopech verteld het verhaal van Geronimo Stiltone, uit het stadje Rotsfort. Meta Melkzuur behoeft voor haar overheerlijke kaasbavarois oerpepertjes. Om aan een hele berg oerpepertjes te komen van de andere kant van het eiland schrijft ze een wedstrijd uit met een mooie prijs. De winnaar krijgt niet alleen een grote kaasbavarois maar ook nog eens vijfhonderd ulken. Neef Klem haalt Geronimo over om mee te doen aan deze dinorace, Thea Stilton hoeft niet overgehaald te worden. De wedstrijd is niet zonder gevaren, ze komen in onherbergzame gebieden waar sabeltandtijgers wonen en moeten door de Knuttenbaai. Het is nog maar de vraag of de aartsluie galoposaurus het wel op kan nemen tegen de race­ ankylosaurus van Rena Ras en Fiene Fast bijvoorbeeld. Wat volgt is een spannende strijd met veel Dinopech, hulp onderweg en vele avonturen. Zou Vandana vergezicht trots zijn op Geronimo bij de eindstreep? Krijgt Meta Melkzuur wel voldoende oerpepertjes voor haar kaasbaravois en wie gaat er uiteindelijk met de vijfhonderd ulken vandoor? Neef Klem kan de ulken goed gebruiken voor zijn Herberg de Holle Kies om een jaarvoorraad kaasbaravois mee in te kopen.

wpid-img-20141223-wa0000.jpgDit verhaal past goed bij de aangegeven leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar. Het onderwerp, een race met dinosaurussen, spreekt aan. Het verhaal verspringt niet in de tijd, maar loopt van a naar b naar c tot de eindstreep en is heel goed te volgen dus. Voorin staat een Rotsfort (muizeneiland) plattegrond om het de lezertjes ook nog eens helder voor ogen te duiden. Hartstikke leuk is de manier waarop sommige steekwoorden geschreven zijn. Het woord KAAS is in kaasletters geschreven, STOFWOLK is geschreven in een stofwolk. Het einde is niet te voorspelbaar en herbergt zelfs een levensles in zich, maar dat tipje van de sluier licht ik niet op.

Dinopech van Geronimo Stilton is o.a. te koop in de webwinkel van Uitgeverij De Wakkere Muis. Neem daar gerust eens een kijkje voor dvd’s en zelfs bordspellen van Geronimo.

WINNEN!
Wij mogen een boek van Geronimo Stilton weggeven: Het raadsel van Londen (let op: dit is dus een ander boek dan waar deze recensie over gaat!)
Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam.
Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Lmcmr

(Visited 360 times, 1 visits today)

81 thoughts on “Recensie: Oerknagers deel 7: Dinopech, Geronimo Stilton (7-­9 jaar)

 1. graag zou ik dit deel 7 winnen voor mijn nichtje die helemaal idolaat is van deze reeks. Maak ij tante van het jaar door dit te winnen voor haar.

 2. doe graag mee als ik zo mooi boek kan winnen voor mijn 3 kinderen want ben helaas bijstandsmoeder dus we kunnen niet veel centjes uit geven en de bib is te ver heb geen auto

 3. Wat lijkt ons dat een geweldig boek. Al een tijd weg van Geronimo, en sinds kort ook van dino’s. Zou dubbel zo leuk zijn deze combi…hopen dat we winnen

 4. Onze oudste zoon is dol op gerinomo, met name het boek met geurtjes is tot op de draad versleten! Persoonlijk hou ik van deze series omdat het naast mooie illustraties ook een beroep doet op leesvaardigheden.. En zo zijn zowel zoonlief als mama zeer tevreden.. Mijn jongste bladert ze door voor de plaatjes nog te jong om de tekst te lezen maar die dag gaat ook komen!!

 5. Dat zou een gaaf cadeau zijn voor mijn oudste zoontje. Van Sinterklaas heeft zijn neefje een boek van Geronimo Stilton gekregen en mijn zoontje lijkt dit ook wel wat! Hij kende het nog niet, maar de plaatjes en vrolijke teksten hebben wel indruk gemaakt!

 6. mn dochter van 9 is helemaal verslaafd aan Geronimo en zn vriendjes en avonturen …. zou m graag winnen want deze boeken zijn zo prijzig….

 7. Graag zou ik dit boek voor mijn zoon Sergio willen winnen die het heerlijk vind om Geronimo te lezen. Ongemerkt pikken ze geschiedenis /weetjes op. Zo hadden we het ergens over waarvan ik dacht dat ik het uit moest leggen, maar zijn antwoord was; dat weet ik al, dat heb ik in Geronimo gelezen!!

 8. Ik zou graag het boek willen winnen voor mijn zoontje, die sinds dat hij kan lezen, helemaal op gaat in alle boeken. Dit boek “Het raadsel van Londen” zal hij geweldig vinden.

 9. Ik zou hem graag willen winnen. Dan kan mijn dochter hem zelf lezen en kan ik hem voorlezen aan mijn zoontje die morgen jarig is! Groetjes Marit Meijners

 10. Super leuk boek voor mn dochter, ze vindt t superboeken!!!!
  Ze heeft er nu 2 delen van, deze zou dan ook heel erg welkom zijn (:
  Vooral nu met de winter, lekker lezen….

 11. Geronimo Stilton boek winnen,
  dat zou echt helemaal te gek zijn!
  Want met deze leuke boeken,
  is lezen voor iedereen fijn!
  Mooie plaatjes,geheimschrift en
  ga zo maar door…ik heb hier wel een
  jongetje die wil winnen hoor!

 12. U zou mijn dochter hier heel blij mee maken.
  financieel gezien zijn cadeautjes niet mogelijk, hoe mooi zou t zijn als je dit mag winnen.
  1 kleine kans maakt t boek groots zeker als t er één van Geronimo is.

 13. graag wil ik dit boek winnen voor mijn jongste zoon. het lezen gaat in eens heel goed en hij is gek op dit boek dus een goede inspiratie om door te lezen.

 14. Wat zou ik heel graag voor mijn zoon dit boek lezen, hij verslind geronimo stilton en is helemaal idolaat van London, helaas is hij bang op eilanden dus zit een bezoekje aan London zelf er voor hem niet in. met het winnen van dit boek kunnen we london toch een stukje dichterbij halen

 15. De titel maakt ons nu al nieuwsgierig: “het raadsel van” en dan ook nog over zo’n super stad waar altijd al veel gebeurd. Dit boek wordt vast en zeker in een dag uit gelezen…

 16. mijn dochter zit in groep 4 en begint nu net aan deze serie! met de neus in het boek en op de bank! heerlijk om haar zo te zien!
  graag doe ik haar een plezier met zo’n mooi boek!

 17. Nou wij kunnen het raadsel van Londen wel oplossen voor Geronimo hoor. We komen net terug uit die gezellige stad. Ik zou het erg leuk vinden om te zien waar Geronimo allemaal geweest is in Londen.

 18. ik ben een kind die dit beantwoord dus let goed op ik heb alle fantasia’s van Geronimo en ik heb maar een gewoon boek ik zou gewoon zo graag er 2 van maken

  ps ik hou suuuuuuuper veel van lezen en stiekem denk ik dat ik wel kans maak

 19. hallo ik ben een kind dat hier aan mee doet dus allemaal even goed luisteren ik heb alle fantasia’s van Gerrie maar ik heb maar een gewoon boek dus daarom zou ik er graag 2 van willen maken

  ps ik hou super veel van lezen en ik denk stiekem dat ik wel een beetje kans maak

 20. Boeken van Geronimo Stilton zijn het einde en mijn dochter van 7 wilt deze graag lezen (nu nog even samen met mama aangezien ze in groep 3 zit) en over een jaartje zelf. Ikzelf ben biebjuf en hoor alleen maar positieve reacties van alle leerlingen die deze boeken lezen, dus wil ik mijn dochter deze kans ook bieden.

 21. Dit lijkt me echt een tof boek ik ben alle delen aan het sparen en heb er al super veel en ben nu voor dit boek aan het sparen maat het lijkt mijn natuurlijk super leuk om het te winnen zodat ik het lekker kan gaan lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.