‘Ik heb geen slaap,’ zegt Schaap. Ook Neushoorn is niet moe. Hij wil niet naar bedje toe. ‘Laten we tikkertje doen. Wie begint?’ ‘Hi,hi,’ lacht Schaap. ‘wie denk je dat er wint?’

Inhoud
Het is bedtijd voor de dieren, maar ze hebben absoluut nog geen zin! Keer op keer is er wel een ander dier dat iets leuks verzint. Maar langzaamaan worden de dieren toch wel moe. Papegaai houdt het echter goed vol! Bij elk idee roept hij (een variant op) ‘Retteketet we gaan nog niet naar bed’. Uiteindelijk zijn alle ‘we-willen-nog-niet-naar-bed-smoesjes’ op en vallen de dieren uitgeput in slaap.

Wat heb je in handen
Het kleurrijke hardcover boek is ongeveer 30×25 cm groot.De pagina’s zijn gevuld met grote afbeeldingen die jonge kinderen erg aanspreken. De tekst is prominent aanwezig, maar vormt desondanks een mooi geheel met de illustratie.

Auteur/Illustrator
Harmen van Straaten is een veelzijdige illustrator en schrijver. Meer dan 400 kinderboeken werden door hem voorzien van illustraties en ruim 50 boeken werden door hem geschreven. Zijn werk is over de hele wereld bekend. En dat terwijl hij zijn carrière helemaal niet begon als auteur/illustrator. Harmen van Straaten studeerde namelijk eerst Rechten aan de universiteit van Leiden en ging daarna lesgeven aan de HEAO.

Maar gelukkig voor ons, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. En kunnen wij genieten van zijn prachtige werk!

[bol_product_links block_id=”bol_5aa433aaeff19_selected-products” products=”9200000085063356″ name=”ret” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.