“Heb je Robby ook zien staanwpid-20141126_153739.jpg
daarboven, helemaal alleen
op die kale lege maan
hier supermega ver vandaan?

Robby is een ondeugend robotje. Hij gaat er zomaar vandoor
in zijn raketje. Mama Robot is natuurlijk ongerust.
Waar is hij gebleven?”

We hebben weer een aanwinst voor op de boekenplank, hoewel…dit boek heeft zo’n opvallend formaat (50 bij 21 cm), dat je hem neer zult moeten leggen! Dat maakt dit boek in eerste instantie al bijzonder! Het tweede bijzondere aan dit ontzettend leuke boek is, is dat het geheel op rijm geschreven is. Kinderen leren op deze manier hoe het rijmen in elkaar zit en zullen hier zelf ook mee aan de slag gaan. Reynier Molenaar heeft met dit boek weer een echte musthave op de markt gebracht!

De illustraties zijn fantastisch en ook erg belangrijk, immers maken illustraties in prentenboeken altijd het verhaal. Deze illustraties zijn overigens gemaakt door Ruth Van Wichelen, een Vlaamse dame die in 2012 met haar kinderbroekillustraties van het Vlaams Fonds voor Letterkunde een reisbeurs gewonnen heeft, die haar naar de kinderboekenbeurs in Bologna bracht. Hoewel zij zich vaak meer op het artistieke richt, laat zijn in het boek “Robby Robot op ruimtereis” zien, dat zij oog heeft voor wat kinderen tussen de 3 en 6 jaar aanspreekt.wpid-20141126_153706.jpg

Het verhaal gaat over Robby Robot die naar de sterren wil, maar per ongeluk op de maan terecht komt. Gelukkig merkt zijn vriend Nand hem op, die hem een helpende hand biedt.

Door de prachtige illustraties en het leuke verhaal, zullen kinderen keer op keer geboeid zijn en blijven tijdens het (voor)lezen van dit leuke boek!

Uitgeverij: Blop
ISBN: 9789081812139
24 pagina’s
Prijs: € 19,95

Je kunt “Robby Robot op ruimtereis” o.a. bestellen bij bol.com.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.