Voor mij ligt een prentenboek met de naam “Roef”. Ik kwam dit boek tegen in een Facebook-groep speciaal voor Kinderboeken en ik heb een recensie exemplaar aangevraagd. De voorkant van het boek sprak me op de één of andere manier aan, voornamelijk het treurige gezicht van het jongetje (Roef dus) trok meteen mijn aandacht. Want waarom kijkt hij zo? En wat doet die mobiele telefoon op tafel? 

Roef heeft bet veel vriendjes, waaronder zijn knuffel Slurp, de poes en zijn opa. Zijn allerbeste vriend is mama, maar helaas heeft zij heel erg weinig tijd voor hem. Ze heeft namelijk alleen maar aandacht voor haar eigen beste vriend Foon. Ze praat de hele dag met hem! Hij hoeft maar te piepen en mama springt op…en vergeet vervolgens dat ze iets met Roef aan het doen was. Roef probeert op zijn beurt allerlei dingen om mama’s aandacht te trekken. Hij wordt namelijk he-le-maal geek van Foon.

De spijker op zijn kop; tegenwoordig zitten ouders te vaak met hun neus op hun mobiele telefoon. Ook ik maak me er regelmatig schuldig aan. Het lijkt soms wel of werkelijk ie-de-reen bezig is met zijn telefoon. Kijk voor de grap eens naar de mensen op het perron, die op de trein staan de wachten. Je bent eigenlijk gewoon raar als je niet bezig bent met je mobiele telefoon. Pak dit boek er eens bij en vraag eens wat je kind er nou precies van vindt. Zulke dingen bespreekbaar maken is altijd goed.

De illustraties laten duidelijk zien dat Roef werkelijk van alles probeert om de aandacht van mama te trekken. Ze zijn kleurig, herkenbaar en ook humoristisch. De tekst die boven elke afbeelding staat maakt het geheel helemaal af. Dit boek is aanbevolen voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5a7215f813672_selected-products” products=”9200000074890450″ name=”roef” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.