Hm, net nu ik begin aan dit artikel bedenk ik me dat ik nog een aantal lege flaconnetjes weg moet gooien. Komt dat bij jullie ook voor, dat er op een gegeven moment meer lege flessen douchegel in de douche staan. Tijd om orde te scheppen in de chaos. Maar hoe pak je dat nou eigenlijk het handigste aan?

Begin bij je medicijnkastje
In het medicijnkastje bevinden zich vaak zalfjes, pilletjes, die je eigenlijk nooit gebruikt. Ik gebruik het kastje ook voor mijn borstel, scheermesjes en de parfum van mijn partner staat er ook in. Alles wat je niet gebruikt gooi je als eerste weg. Je zult zien dat je een zee van ruimte overhoudt in je kastje als je eenmaal klaar bent. Spoel trouwens nooit middeltjes door de gootsteen, daar kan hij namelijk door verstopt raken én het is slecht voor het milieu. Tip: plak een magneetstrip aan de binnenkant van je medicijnkastje, hier kan je bijvoorbeeld gemakkelijk je nagelschaartje/knippertje aan ophangen.

Tandenborstelbeker
Heb je een tandenborstelbeker, zorg dat dat je deze goed schoon houdt. Je wilt echt niet weten hoeveel bacteriën er in zo’n ding zitten…zeker in het laagje stilstaande water wat er in zit. En je wilt toch wel dat je kinderen (en jijzelf trouwens ook) op een veilige manier kunnen tanden poetsen?!

Alleen producten die je dagelijks gebruikt in de badkamer houden
Om ruimte te besparen (en dus te zorgen dat er minder troep in de badkamer staat) maak je een selectie van de producten die je dagelijks gebruikt, zoals bijvoorbeeld shampoo, douchegel, deodorant en tandpasta en van de producten waarvoor dit niet geldt. Probeer voor deze tweede groep een andere plek in je huis te vinden. Misschien kun je in je kledingkast een plekje vrij maken, of een kastje aanschaffen wat op de gang kan staan. Overigens kan je datzelfde kastje gebruiken om je handdoeken in te leggen. Opgeruimd staat netjes en iedereen kan er gemakkelijk bij als het nodig is! Bij Esprit hebben ze trouwens hele mooie handdoeken in vele verschillende kleuren.

Plaats indien mogelijk een kastje onder de wastafel
Extra kastruimte is altijd handig, dus als je een wastafel hebt én er past een kastje onder; zeker doen! Je kunt hier bijvoorbeeld je föhn in leggen of je krultang. Verder kun je er wat washandjes in kwijt, altijd handig om in de buurt te hebben, zeker met kinderen.

Bekijk je badmat eens goed
Is je badmat oud en versleten en eigenlijk niet meer schoon te krijgen, schaf dan gewoon een nieuwe aan. Dit hoeft echt geen kapitalen te kosten en het zorgt ervoor dat je badkamervloer een beetje schoon blijft én niet te glad wordt als iemand met z’n natte voeten erop loopt.

Afbeelding: Pixabay

One thought on “Badkamer opruimen; zo doe je dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.