sint1De Zwarte Pieten-discussie is dit jaar al weer flink aangewakkerd. Het overleg over de intocht is op landelijk niveau gevoerd en de Raad van State gaat zich extra snel over Zwarte Piet uitspreken vanwege ‘het grote maatschappelijke belang’. Het streven is om vóór pakjesavond met een uitspraak te komen. Ondanks de hoogoplopende discussie staat er één ding vast: het Sinterklaasfeest blijft, maar zeer waarschijnlijk in een iets ander jasje. Om de kinderen al lezend en zingend te laten wennen aan deze veranderingen, hebben Paul Passchier en Thedo Keizer een boek uitgebracht bij uitgeverij Ploegsma, met daarin de moderne versie van de Sinterklaas-liedjes die we allemaal wel kennen!

In eerste instantie stond ik er wat negatief tegenover….nieuwe liedjes, vanwege een discussie die ikzelf het voeren niet waard vind?! Maar toch, ook ik moet/wil met de tijd meegaan (als blogger, maar ook zeker als moeder), dus de CD ging in de laptop, het boek ging open…en meezingen maar! Ik moet eerlijk bekennen dat er naar mijn gevoel niet opzienbarend veel veranderd is aan de teksten van “onze” Sinterklaasliedjes. Tuurlijk zijn er verschillen, maar niet zodanig grote verschillen, dat we er met z’n allen niet aan zouden (“moeten”) kunnen wennen!

Paul Passchier en Thedo Keizer (beiden cabaretier, tekstschrijver en muzikant) zijn echte sinterklaasfeestkenners. Ze presenteerden intochten en werkten mee aan verschillende sinterklaasfeesten (Ahoy, Z@pp) en sinterklaas-tv-rogramma’s. Voor Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet hebben zij de traditionele sinterklaasliedjes afgestoft en aangepast aan deze tijd. Niemand krijgt nog een roe als hij stout is, of krijgt als cadeau een ‘bromtol met een zweep erbij’.

Je kunt dit boek o.a. bestellen bij bol.com!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.