oppasOm heel eerlijk te zijn had ik nog nooit van de boeken over Timo en de Oppasninja gehoord. Als ouder waren mijn kinderen nog te jong, als juf waren mijn leerlingen te oud. Precies buiten de doelgroep. Maar de eerste kennismaking is zeker geen verkeerde en nodigt uit naar meer! Waarom? Lees maar mee….

Inhoud
Timo en Yushi gaan kamperen! Iets wat Yushi verschrikkelijk raar vindt. Waarom zou je in een tent gaan slapen, als je een huis tot je beschikking hebt!?! En…een tent is geen palm-boomhut van geslepen diamanten, want zo vieren ze vakantie in zijn thuisland Ishimoko. Maar Yushi zou Yushi niet zijn, als hij niet alles zou willen onderzoeken. Daarom gaan ze naar de wondere wereld van camping De Golfslag waar ze genieten, avonturen beleven en dansen met animatiekonijn Hoeplala.

Het verhaal is pakkend en uitnodigend geschreven. Het bevat veel humor, met soms wat verborgen humor voor de volwassen (mee-)lezer. Voor kinderen is het verhaal herkenbaar, ondanks dat het geheel niet realistisch is. Het daagt de fantasie uit en stiekem hoopt elk kind na het lezen van dit verhaal op een eigen Oppasninja uit Ishimoko.

Wat heb je in handen
TImo en de Oppasninja gaan nog even op vakantie,  is het derde deel in de serie over Timo en de Oppasninja. Het is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het boek is hardcover, bevat 133 pagina’s en is ongeveer 21×14 cm groot.

De kaft is kleurrijk met een vrolijke illustratie van Edwin Rhemrev, de overige illustraties zijn zwart-wit, maar daardoor niet minder herkenbaar voor de lezertjes.

Leuke bijkomstigheid is het stickervel die je bij het boek krijgt!

Auteur
Lisa Boersen is naast schrijfster ook programmamaker bij Paradiso. Daarnaast kunnen we haar kennen van het televisieprogramma Picabia dat werd uitgezonden door de VPRO. Al in 2007 debuteerde ze met het boek ‘Jan Kekke en de blauwe dagdromer’

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.