Muis! Je houdt er van…. of niet. Tenminste, zo is het hier in huis. Liet onze dochter de boekjes van Muis altijd links liggen, onze zoon vindt Muis helemaal geweldig! Samen met hem las ik het flapjesboek ‘Toet, Toet, Muis!’

De inhoud
Muis gaat weer op avontuur. Dit keer met haar auto. Op de rit komt ze verschillende vriendjes tegen. Zo zit Kees Krokodil op de motor, vliegt Oscar Olifant in de helikopter en rijdt Eddie Eekhoorn in de bus. Daarnaast komen er nog veel meer voertuigen voor.

Wat heb je in handen?
Het is een groot en stevig kartonnen boek. Ongeveer 27×27 cm en bevat 16 pagina’s. Ik heb vaak flapjesboeken in handen gehad, maar nog nooit een boek met zóveel flapjes. Leuk aan deze flapjes is dat ze, anders dan dat je vaak tegenkomt, een beweging uitbeelden. Zo gaat de benzinemeter tijdens het openen van leeg naar vol, begint de locomotief te roken en gaat het spoorsein heen en weer.

Flapjesboeken overleven de handen van mijn zoon doorgaans niet. Gevalletje: ‘robuust manneke, sterke knuistjes’. Maar de flapjes in dit boek zijn sterk en houden nu al een paar dagen stand. Nadeel is wel dat sommige flapjes erg klein zijn en zelfs voor een 2-jarige lastig te openen.

De kleurstelling is, zoals bijna alle boeken van Lucy Cousins, vooral in de primaire kleuren. Dat zorgt voor een kleurrijk en vrolijk geheel

Auteur / Illustratrice
Lucy Cousins is een Engelse die in 1988 haar eerste boek uitbracht. Daarna verschenen vele succesvolle boeken. Waarvan de serie over ‘Muis’ natuurlijk de bekendste is.

Lucy is groot geworden door klein te blijven. Ze treedt nooit naar buiten, doet geen enkel media-optreden, richt zich volledig op haar werk. Ondanks dat haar eigen kinderen nu groot zijn heeft ze geen enkele moeite om te blijven denken als – en schrijven voor- een kleuter!

Auteur/Illustrator: Lucy Cousins
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9025873677
Leeftijd: vanaf ongeveer 10 maanden

[bol_product_links block_id=”bol_5a04aa8f9da1a_selected-products” products=”9200000079457068″ name=”toet toet muis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.