Onlangs ontving ik van uitgeverij Querido een heus toeterboek. Van Pluk (die van de Petteflet). Het boek heet: “Toeter mee met Pluk.”

Al snel kom ik erachter waarom het een toeterboek is. In het boek zit namelijk een toetertje. “Toet-toet, Toet-toet” doet het toetertje.image
Pluk zit op zijn kraanwagen en wil er langs. Daarvoor gebruikt hij zijn toeter. Zo zit er op elke bladzijde een situatie met een voertuig, wat uiteindelijk de toeter nodig heeft.

Mijn zoontje is anderhalf en is helemaal gek van het boekje. Als hij op de bank zit, wijst hij er al naar en zegt dan op zijn manier “Tuut, tuut.” Zodra hij het boekje in handen heeft, drukt hij meteen op de toeter, waarbij hij driftig op en neer wipt. Precies op de toeter-maat.

Doordat het niet een heel groot boek is, is het precies goed voor kleine kindjes. Samen met mijn zoontje lees ik het boekje en ik merk dat hij net genoeg aandacht en concentratie heeft tot het boekje uit is. Naar mijn mening zou het ook niet groter moeten zijn. Verder is het boekje lekker stevig, van dik karton, wat het peuter-proof maakt!

Als ik Sinterklaas en de kerstman een tip zou mogen geven, dan staat dit leuke boek zeker op mijn tip-lijst!

Je kunt dit leuke boekje o.a. bestellen bij bol.com.

Productinformatie

Auteur Annie M.G. Schmidt
Illustrator Fiep Westendorp
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Afmetingen 15x200x150 mm
Gewicht 221,00 gram
Geschikt voor 0 – 12 jaar
Druk 1
ISBN10 9045117282
ISBN13 9789045117287

/Marije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.