Muisje Sensitief is een webshop die opgezet is voor ouders van hoog sensitieve kinderen, kinderen met autisme, ADHD, AAD, hoogbegaafheid en meer. Wij richten ons met name op jonge muisje1HSK’s omdat wij gemerkt hebben dat daar weinig informatie over te vinden is. Daarnaast zijn er heel veel webshops (met name in Amerika) die wel producten aanbieden, maar altijd gericht op één groep. Wij hebben dit juist gecombineerd om het voor de ouders, maar ook voor het kind zelf zo makkelijk mogelijk en overzichtelijk te maken.

Onze eigen dochters zijn hoog sensitief en de ervaringen die wij hebben willen wij graag delen met andere ouders om meer aandacht te krijgen voor deze bijzondere kinderen. Wij zijn geen therapeuten en kunnen dus geen diagnose stellen, maar wij willen alleen andere ouders een kans geven om informatie op te doen en te delen met andere ouders. (bron: muisjesensitief.nl)

muisje2Aangezien mijn tiener het “labeltje” autisme heeft, we bij één van de 4 aan dyslexie of automatiseringsstoornis denken en er een paar met faalangst rondlopen, heb ik mijn ogen uit mijn hoofd gekeken op de website van Muisje Sensitief! Buki Cupcakes & Whoopies zou een geweldig cadeau zijn voor mijn kinderen, ze kunnen namelijk op deze manier veel leren over het bakken, maar ook over etenswaar. Waarschijnlijk zal ikzelf het meest geïnteresseerd zijn in alle wetenswaardigheden, dus slaan we,  i.v.m. de aankomende sint en kerst, (lees: heel veel snoepgoed) dit cadeau maar eventjes over.

Ook vind je bij Muisje Sensitief veel stoffen artikelen, waaronder Smyles Barbeque feest, een echte Beauty Kit en een mooie Doktersset! Ook praktische artikelen zoals oorbescherming, wiebelkussens, stressballen, bijtartikelen en knikkerbanen zijn te vinden in de zeer uitgebreide en overzichtelijke webshop van Muisje Sensitief.

En dan nu eventjes een ontzettend mooi product in de spotlights:
Body Sox: Speciaal ontworpen voor ruimtelijk inzicht en interactie. Als je er éénmaal in zit, bevind het kind zich in een soort privé-domein dat heerlijk is om weg te dromen of om even tot rust te komen. Omdat de Lycra-stof doorschijnend is, kunnen ze gewoon alles buiten de zak zien. Elke zak (je mag het ook een kussensloop noemen) is opgebouwd uit 4-lagen elastisch Lycra met een versterkte klittenband gesloten ingang. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten: M (voor kinderen tot 1,2-1,4mtr lang), L (tot 1,4-1,7mtr lang) en XL (1,7-1,9mtr lang)

Wij mogen de ABC kalender testen van het merk Smyles. Deze kalender helpt kinderen spelenderwijs het alfabet onder de knie te krijgen. Alle figuren zitten goed weggestopt in de zakjes met de letters van het alfabet. Het begint met het zakje A met een appel tot en met het zakje Z met het zebra poppetje. Formaat: 66 x 44 cm. Smyles, het merk van educatief stoffen speelgoed! Het stimuleert onder andere de verbeelding en de creativiteit bij kinderen door rollenspel waar je samen helemaal vrolijk van wordt. Het speelgoed is kleurrijk en van zachte zuivere stoffen, het is van de hoogste kwaliteit, veilig, duurzaam en wasbaar op 30º. Alle producten zijn unieke ontwerpen en handgemaakt door volwassen vrouwen in speciale studio’s. Smyles volgt de principes van Fair Trade van de WFTO en hebben de CE markering.muisje3

Gisteravond kreeg ik een bericht dat de kalender verzonden was. Vandaag, nog voordat de postbode de hoek om komt, pak ik de boormachine, pluggen, schroeven, een waterpas en een meetlint. Alles staat netjes klaar en niet veel later belt de postbode aan. Het pakje word gelijk open gemaakt en tot mijn verbazing kan ik het meeste gereedschap terug leggen en een hamer en spijker zoeken. Tjonge zul je altijd zien …. geen spijker te vinden en dus haal ik een hele korte en simpele spijker uit de jongenskist. Omdat mijn muur vrij zacht is, heb ik er vertrouwen in dat met het lichte gewicht van de kalender deze spijker moet volstaan. Even het midden uitmeten en dan Tik, Tik, Tik en de spijker zit. Kalender ophangen, even waterpas hangen en we kunnen spelen zodra de kinderen thuis zijn van school

Alle vakjes worden leeggehaald en de kinderen krijgen allemaal een figuurtje in hun hand. Daarna mogen ze om de beurt het figuurtje in het vakje stoppen. Zo hebben we een flink aantal minuten pret en zijn ze heel wat logopedische oefeningen verder, immers telt de articulatie en woordenschat heel hoog mee.

Een erg leuk pluspunt is dat op de achterkant van het figuur het woord en we op deze manier ons dus kunnen bezig houden met het herkennen van de letters. De volgende ochtend willen ze er al gelijk weer mee spelen! Ik moet altijd opletten dat ze niet vergeten om gezond te ontbijten, hun tanden eventjes goed te poetsen en dat hun haren/kleding netjes zitten. Zo blijven er net genoeg minuten over om het A-B-C-D-E…. lied te zingen.

Mocht u dit vrolijke en leerzame lied niet kennen, dan verwijs ik u door naar het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=1rnpMvGU1mc.

U kunt zich waarschijnlijk wel kunnen voorstellen, dat we meer dan tevreden over deze kalender en dat we hem niet meer kunnen missen. Wilt u ook zo’n mooie kalender? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Muisje Sensitief en laat u verrassen door het grote aanbod dat er naast de kalender nog is!

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.