trolNet als ‘Trol en het Pietertje’ van Adam Stower, is dit hilarische prentenboek vertaald door Koos Meinderts.

“Trol en het Pietertje runnen samen een bijzonder café, speciaal bedoeld voor trollen. Ze serveren cupcakes die nóg lekkerder zijn dan kinderen (en bovendien veel gemakkelijker te vangen).
Helaas heeft het Pietertje door het grote succes geen tijd meer om op zijn kleine zusje Kaat te letten. Zij vertrekt in haar eentje naar de bergen. Daar woont de enige trol die het café nog nooit heeft bezocht. Er gaan de engste verhalen rond over Monkelglop, de gemeenste en gevaarlijkste trol van allemaal….”

Overdonderd luisteren de meisjes naar dit razendsnelle verhaal. Moeten we dit nu leuk of spannend vinden?! De verhaallijn verloopt zeker niet voorspelbaar. En de teksten van Koos dansen her en der voor de ogen. Er gebeurt veel en er is zeker net zoveel te zien. “Ik ben Kaatje”, roept de peuter. En een aandoenlijke Trol bestaat dat eigenlijk wel?

‘Trol en het verdwenen zusje’ van Adam Stower, oorspronkelijke titel ‘Grumbug’ vertaald door Koos Meinderts voor Uitgeverij De Fontein 2015, is o.a. hier te koop!

Boek 88/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.