Achtentwintig licht filosofische en verrassende dierenverhalen voor kinderen van 8 tot 108 jaar; mijn interesse is gewekt. Ik recenseer niet heel erg vaak zelf boeken, omdat anderen daar gewoon stukken beter in zijn, maar dit boek lijkt helemaal te passen bij Dante. Ik besluit een recensie-exemplaar aan te vragen en hem er uit voor te gaan lezen voor het slapengaan.

‘Waarom een bos geen ramen heeft’ is een boek dat geschreven is door Korneel De Rynck. De prachtige illustraties zijn van prijswinnaar Joris Thys. Korneel De Rynck won zelf in 2008 de Vlaamse Scriptieprijs en met zijn debuut De tuin van Tito won hij de Groene Waterman-publieksprijs en werd hij genomineerd voor de VPRO Bob den Uylprijs voor het beste reisboek.

"Over de spin die zijn draad kwijt is maar hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over de zalm die het grondig beu is om te zwemmen. Over de olifant die liever een mug zou zijn. Maar ook over de botsing tussen de duizendpoot en de sprinkhaan, de zwaarste botsing ooit. En over het geheim van de kraai…"

De bijzondere verhalen zijn even leuk om zelf te lezen als om voor te lezen, en de geslaagde personages en droge humor zullen zeker ook liefhebbers van Toon Tellegen aanspreken.

De titel van dit boek sprak mij dus eigenlijk meteen al aan, evenals de illustratie aan de voorkant. Als je het boek openslaat zie je nog veel meer mooie beelden. De verhalen zijn ongeveer 1,5 pagina lang, lang genoeg dus om voor te lezen voordat het dan echt bedtijd is. De verhaaltjes zijn smeuïg geschreven en als je zelf verschillende stemmetjes gebruikt, wordt het een heel grappig geheel. Ik heb er veel plezier in om Dante voor te lezen en Dante zelf, vindt het ook helemaal super! Eigenlijk vindt hij het stiekem heel jammer dat ik maar één verhaaltje per keer voorlees.

‘Waarom een bos geen ramen heeft’ van Korneel De Rynck & Joris Thys is uitgegeven door uitgeverij Van Halewyck en o.a. hier te koop:

[bol_product_links block_id=”bol_590f7a8b002f7_selected-products” products=”9200000066180045″ name=”bos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.