elkaare“Een warm verhaal over een liefdevol (adoptie)gezin” staat er op de achterzijde van dit grote boek met prenten van Ann de Bode geschreven. De tekst van Lawrence Schimel beslaat soms een maximaal acht zinnen per twee bladzijden. Dit maakt het boek naast voorlezen ook geschikt om samen te lezen.

Marten, de broer van Kwame, krijgt een bril. Nu is Kwame de enige binnen het gezin zonder bril. Hij wil er graag bijhoren, dus Kwame vraagt ook om een bril. Hij heeft er geen nodig volgens de opticiën, maar Kwame is vastbesloten bij de anderen te horen. Ze kopen een felgekleurde bril voor Kwame. Nu horen ze bij elkaar! Een paar dagen later verzinnen de broer en ouders van Kwame een manier om nog meer bij Kwame te horen. Wat zou dat nu zijn?

Prachtige, warm ingekleurde prenten van Ann de Bode zorgen ervoor dat het langer duurt eer we de bladzijde omslaan. Het onderwerp zegt onze dochters niet veel. Ze zijn niet bezig met adoptie of enig verschil tussen blank en zwart. Op onze basisschool zitten meerdere geadopteerde kinderen, maar dat is kennelijk nog nooit ter sprake gekomen. Volgens onze dochters hoort iedereen bij elkaar! Het boek nemen we mee voor de schoolbibliotheek, wie weet krijgt een van de geadopteerde kindjes het nog eens in handen.

‘Wij horen bij elkaar’ van Lawrence Schimel, illustraties van Ann de Bode, Uitgeverij De Eenhoorn, 2015 is o.a. hier te koop:
[bol_product_links block_id=”bol_550fef7d95ad8_selected-products” products=”9200000038443287″ name=”elkaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 30/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.