Zaterdag! I love it. Een heerlijke dag voor ons gezin. Geen verplichtingen, geen ‘moeten’, geen druk. Gewoon lekker quality time met z’n vieren. BLØF omschreef het heel erg mooi in één van hun hits: “…zaterdag, zaterdag, ben ik vrijer dan de rest!”

Voor KiDDoWz mocht ik het zoekboek ‘Zaterdag’  van Saskia Halfmouw recenseren.

Inhoud
Zaterdag. Geen school, geen werk, geen verplichtingen. In dit boek worden allerlei verschillende zaterdagactiviteiten tot in de kleinste details bekeken. Voetbal(kijken), naar een rommelmarkt of lekker glijden over het ijs. Samen met je kind kan je in dit boek verdrinken, op zoek naar de verschillende figuren die op elke prent terugkomen: de jongen met de bal, het cowboy-jongetje, de ontsnapte hond. Op elke prent is ook een sprookjesfiguur verstopt, die herkenbaar is voor jong en oud.

Wat heb je in handen
Het is een groot hardcover boek van ongeveer 30×25 cm. De prenten bestrijken de hele pagina. Er worden geen woorden gebruikt, maar dat is ook totaal overbodig. De prachtige, sprekende afbeeldingen zeggen alles. Door de manier van illustreren is het herkenbaar voor iedereen. Je blijft kijken en blijft zoeken. Zelfs na een week neuzen in dit boek worden er nog nieuwe figuurtjes ontdekt door mijn kinderen.

Auteur/illustrator
Saskia Halfmouw is na haar opleiding grafisch ontwerpen, gaan werken als grafisch ontwerper en illustrator. Het grote publiek kent haar als illustrator van onder andere Foeksia de Miniheks (Paul van Loon). ‘Zaterdag’ is haar eerste eigen prentenboek.

Auteur/Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 978-90-258-7377-6
Leeftijd: 2-5 jaar

/Annemarel

[bol_product_links block_id=”bol_5a7e0d321eec4_selected-products” products=”9200000079457085″ name=”Zaterdag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.