Er komen weer een aantal mooie YA boeken aan, of ze zijn pasgeleden verschenen. Deze jeugdliteratuur richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 12 en 18 jaar, maar het kan natuurlijk daarna ook nog prima gelezen worden.

“Magnus Chase en de goden van Asgard 3 – Het schip der doden” – Rick Riordan
Magnus Chase, die ooit een dakloze tiener was, is nu een van Odins einherji-krijgers en hij woont in Hotel Walhalla. Als zoon van Frey, de god van de zomer, vruchtbaarheid en gezondheid, is Magnus van nature niet zo geneigd om te vechten. Maar gelukkig heeft hij sterke, trouwe vrienden; Hearthstone de elf, Blitzen de dwerg en Samira de Walkure. Samen hebben ze Fenriswolf verslagen en met reuzen gevochten om de hamer van Thor. Nu moeten Magnus en zijn vrienden naar de verste grenzen van Jutunheim en Nilfheim varen, naar Asgards grootste bedreiging. Zullen ze slagen in hun gevaarlijke reis, of ligt Ragnarok op de loer achter de horizon? Meer informatie vind je hier.

“Onverschrokken 2 – Onoverwinnelijk – Lesley Livingston
Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Gai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.

Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones. Meer informatie vind je hier.

“Wij leugenaars” – E. Lockhart
“Wij leugenaars” (we were liars) van E. Lockhart is een onvergetelijk verhaalt voor iedereen die genoten heeft van “Een weeffout in onze sterren” van John Green. Leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Candence. E. Lockhart schreef met “Wij leugenaars” een verpletterende roman voor jongeren en volwassenen. Wij zijn Sinclaira. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Lees dit boek…en als iemand je vraagt hoe het eindigt; lieg. Meer informatie vind je hier.

“Coco Chanel” – Megan Hess
In “Coco Chanel” neemt Megan Hessje aan de hand van prachtige illustraties mee door het ongelooflijke leven van Chanel. Chanel is misschien wel de belangrijkste modeontwerpster ooit. Geen ander kan haar leven zo goed in beeld brengen als Megan Hess, een wereldberoemde mode-illustrator en auteur die voor de grote, prestigieuze modehuizen werkt. Megan beschrijft hoe Chanel begon, hoe ze haar merk heeft opgebouwd en wat zijn ons heeft nagelaten. Alles komt aan bod, ook het succes van haar parfum Chanel No 5. Meer informatie vind je hier.

“#LaatsteVlog” – Carry Slee
Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen? Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen… Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.