Nu de griep ook hier in huis neergedaald is, wordt er regelmatig een beroep gedaan op het grote platte scherm in de woonkamer. Alle Dvd’s en BluRay’s die in het kastje staan hebben we al (twintig keer) gezien. Tijd om het aanbod van Videoland eens te bekijken. Wat blijkt; er zijn onlangs weer 3 leuke familiefilms toegevoegd.

Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace
De brutale ekster Solan zet opnieuw een klein Noors dorp op stelten. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn woonplaats en het naburige dorp, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen. Met zijn beste vriend, egel Ludwig en de slimme uitvinder Reodor in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Het wordt wel erg spannend wanneer de tegenstander de hulp inschakelt van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla. Solan & Ludwig: De Grote Kaasrace duurt 78 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. 

Antboy
Pelle is een doodgewone jongen van 12. Tot hij op een dag gebeten wordt door een mier. Plotseling is Pelle beresterk, kan hij tegen muren omhoog klauteren, heeft een niet te stillen honger naar zoetigheid, beschikt over een geweldig reukvermogen en zijn plas lijkt wel op zoutzuur. Naar de grote voorbeelden uit de stripboeken ontwikkelt hij samen met zijn vriend en stripboeknerd Wilhelm een nieuwe superheld identiteit: Antboy. Maar elke superheld heeft een aartsvijand; Pelle komt oog in oog te staan met De Vlo, een superboosgewicht die zijn kracht haalt uit….bloed! Antboy duurt 77 minuten en is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet
Sinds het terugvinden van de Sfinx van Shakaba blijft Dummie steeds maar dromen over zijn leven in het oude Egypte. Over zijn moeder, zijn vader Farao Achnetoet en de begrafenis van zijn grootvader Sadihotep. Dummie wil perse naar Egypte om ze te zoeken en het verleden af te sluiten. Goos vindt het een riskant idee, Klaas durft eigenlijk niet te vliegen en trouwens: Dummie heeft toch geen paspoort? Nadat Dummie op slinkse wijze het paspoort van Ebby ‘leent’ weet hij Klaas en Goos toch te overtuigen, ze gaan op pad naar zijn eigen land! Klaas en Goos hoopten dat Nederland ondertussen het land van Dummie was, maar Dummie is in de Egypte roes. Goos maakt zich zorgen om zijn vriend. Dummie loopt niet alleen het risico op ontdekking, maar vooral ook op teleurstelling. Het Egypte van nu is immers heel anders dan 4000 jaar geleden. En de verborgen graftombe van Dummies ouders vinden… Hoe is dat nou mogelijk? Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet duurt 79 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5a808e862ee5c_selected-products” products=”9200000077488148,9200000044718114,9200000083190653″ name=”films” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.