ro1In 1916 werd Roald Dahl geboren en dat wordt in 2016 wereldwijd gevierd. Niet alleen door uitgeverij De Fontein, maar ook bij KiDDoWz. De boeken krijgen een nieuw jasje en zijn inmiddels ook als e­book te verkrijgen. We trappen bij KiDDoWz af met ‘De Tovervinger’ gerestyled en met tekeningen van Quentin Blake, die trouwens nog steeds actief illustreert.

De hoofdpersoon is een achtjarig meisje. Ze vertelt haar verhaal in de ik-vorm. Ze woont naast de familie Kreitjes, die twee zonen hebben. Flip is ook 8 jaar en Willem is 11 jaar. Ze houden van jagen op dieren en hebben ieder een eigen geweer. Ze heeft geprobeerd er iets van te zeggen, maar er werd niet naar haar geluisterd. Tot het moment waarop ze de familie Kreitjes met een jong hert uit het bos ziet komen lopen. Ze krijgt rode vlekken voor haar ogen en “ZWAAIT MET HAAR TOVERVINGER”. Ze had zich nog zo voorgenomen dat nooit meer te doen… Hoe de familie Kreitjes zijn naam veranderd in de familie Eitjes is verder lezen in dit fantasierijke boek.

ro2Vorig jaar schreef ik nog over ‘Rotbeesten’ die al dertig jaar voor te lezen was. Wie weet wat er verder dit jaar nog ter tafel komt?

Wat is jullie favoriete boek van Roald Dahl?

‘De Tovervinger’ van Roald Dahl, vertaald door Harriët Freezer, Uitgeverij De Fontein, tweeëndertigste druk 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 17/2016 #hrc2016

/Lmcmr

(Visited 105 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.