paard1Dit keer zag ik op Twitter wat tweets van het  Paarden- en Pony Doeboek voorbij komen. Ik volg namelijk de auteur Joke Reijnders, een voor mij bekend kinderboekenschrijver. Marije Koopmans, grafisch ontwerper, blijkt de eigenaar te zijn van Studio Marie, de uitgever van dit doeboek. Als hekkensluiter van dit trio heeft Jolien Schuit de illustraties verzorgd.

paard2Het boekje van 32 pagina’s herbergt een plek waar alle liefhebbers van paarden en/of pony’s hun verzameling in kwijt kunnen. Er is ruimte voor plaksels, knipsels en tekeningen. Dit doeboek kan je personaliseren en niet alleen door je naam erin te schrijven, maar je kunt er echt je liefde voor paarden en pony’s in kwijt. Het is een doeboek, je kunt er werk van maken. Dit is geen voorgestyled en uitgekauwd ik-vind-paarden-leuk-net-als-tien-andere-kinderen-uit-mijn-klas. Nee, dit is het doeboek voor het kind dat op zaterdagochtend stallen uitmest bij de boer op de hoek, al is het alleen maar om bij de paarden te kunnen zijn. Prachtig vind ik de pagina waar je stro, een plukje manen, prijskaartjes van je paardenspullen en zand uit de bak in kwijt kunt. En er is af en toe een blanco-pagina, ook wel eens goed om kinderen meer ruimte te geven een eigen invulling te bedenken.

Een enorm positieve recensie en ik ben dan ook vast van plan mijn recensie-exemplaar aan een echte liefhebber te gaan geven, dus paard3ik heb komende zaterdagochtend iets te doen!

Het Paarden- en Pony Doeboek is voor 6,95 euro o.a. te koop bij bol.com en bij  http://www.studiomarie.nl/paarden-en-pony-doe-boek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.