stu1Van University Games, My Studio Girl kregen we drie kant- en klare naaisetjes opgestuurd om thuis samen te maken. Knuffel Bobby, het hondje (8+), Nathalie, de pop (8+) en het reiskoffertje van Bibbi & Bolli, twee konijntjes  (6+). De drie kartonnen pakketjes hebben veel aantrekkingskracht merk ik al snel. De meisjes kunnen niet wachten en eindelijk is het dan woensdagmiddag. We hebben een klasgenootje op visite en zij mag als eerste kiezen. Ze kiest het doosje met de twee konijntjes in een echt blik! De schoolmeid kiest Bobby het hondje en we gaan er voor zitten. We lezen op de doosjes dat we eigenlijk alleen een schaar nodig hebben, de rest zit er allemaal al in. Blij verrast was ik te zien dat de naalden van plastic zijn, zonder punt, dat scheelde me weer veel opletwerk met de peuter in de buurt.

University Games stellen zich tot doel de (groot) ouders meer tijd met hun kind(eren) door te laten brengen. Deze Naai-je-eigen-creatie doosjes dragen hieraan bij. We zitten samen aanstu3 de keukentafel. De schoolmeid en haar vriendin hebben regelmatig hulp nodig, vooral met het draad-door-het-oog-van-de-naald-steken. Later leggen we er een knoopje in. De voorgestanste gaatjes zijn daar groot genoeg voor. De patronen wijzen zich vanzelf. Het kan vreemd genoeg bijna niet mis gaan. En het eindresultaat is identiek aan de afbeelding op de doos. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt met andere handwerkpakketjes.

stu4De figuren zijn van vilt, er is ruim voldoende garen en er zijn twee naalden van plastic bijgevoegd. Het vullen van de zelf genaaide knuffels spreekt erg tot de verbeelding. Het lijkt wel of ze tot leven komen. Ook is er een duidelijke handleiding met naaisteken te vinden. De meisjes hebben inmiddels rode wangen van inspanning, hun ogen stralen, de klok tikt. Straks gaat de deurbel en wordt ze opgehaald. Zouden we het redden voor die tijd? Het laatste restje concentratie en doorzettingsvermogen wordt eruit geperst. Helaas, de deurbel gaat. Haar moeder is blij verrast te zien wat haar dochter tot nu toe heeft gemaakt. Ze gaan het thuis afmaken en beloven nog een foto te sturen van het eindresutaat. Samen met mijn dochter vullen we Bobby en naaien hem stevig dicht. Met oog voor details knoop ik de halsband van lint en hij komt net voor etenkooktijd af. Haar peuterzus neemt Bobby gelijk in beslag en loopt al blaffend door de huiskamer. We hebben zelfs nog garen en vulmateriaal over.

‘s Avonds als de meisjes op bed liggen pak ik het pakket van pop Nathalie erbij. De verleiding is groot om de pop van 30 centimeter in elkaar te zetten. Maar dat is natuurlijk niet de stu5bedoeling. Ik wil de lezers van KiDDoWz graag het blog van My Studio Girl ruimschoots voor Pakjesavond laten lezen, dus de foto van pop Nathalie houden jullie tegoed!

My Studio Girl heeft nog meer keuze in naai-je-eigen-creatie pakketten. Ze hebben een eigen facebookpagina waar regelmatig acties op te lezen zijn. Op Youtube hebben ze een eigen kanaal waar de verschillende steken uitgelegd worden.

wpid-img-20141126-wa0000.jpgIn Nederland is My Studio Girl o.a te koop bij Bol.com en V&D. In België o.a. bij Blokker en Dreamland.  De adviesprijs voor de poppen (Jennifer, Nathalie, Naomi) is 12.99 euro. Voor de reiskoffertjes en de knuffels (Fluffy, Bobby en Ollie) bedraagt de adviesprijs 9.99 euro.

/Lmcmr

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.