wpid-20150410_204020.jpgDat ik een fan ben van de producten van Gezinnig, is geen geheim. Ze denken gewoon goed mee, met jou, als ouder….als gezin! Wij ontvingen slaapKLETS! voor kleuters en we gingen er mee aan de slag.

De meeste kinderen worden in de avond, zo vlak voor het slapengaan voorgelezen uit een boek. Kinderen die zelf kunnen lezen, kiezen er vaak voor, om dan hun ouders voor te lezen, ook leuk natuurlijk. Nu is het zo, dat mijn kleine vent nog niet kán lezen, maar ook nog eens heel erg druk wordt, als we hem voor het slapengaan voorlezen. Wat hij wel prettig vind, is dat hij even mag ventileren, dus eventjes kort vertellen over zijn dag. En daar…daar komt slaapKLETS! voor kleuters om de hoek kijken….

Zo werkt slaapKLETS! voor kleuters:
*Neem samen de dag door op de linkerpagina (“Vertel over jouw dag”).
*Speel, teken, dans of doe lekker gek met het spelletje op de rechterpagina.
*Klets nog even na (“Om te kletsen”)

wpid-20150410_204100.jpgDe linkerpagina in het boek is steeds hetzelfde. Aan de hand van de plaatjes nodig je het kind uit om over zijn/haar dag te vertellen. Dat kan op 2 manieren; je kunt de plaatjes langs gaan en het kind laten vertellen over de situatie en een smiley laten aankruisen. Je kunt er ook voor kiezen om het kind 1 plaatje uit te laten kiezen (of jij kiest een plaatje) en dan alleen die ene situatie te bespreken en 1 smiley laten aankruisen. Het is dus maar net wat voor het kind het prettigste is natuurlijk.
Er is altijd een leeg vakje, dat je samen met het kind kunt invullen. Misschien mis je wel een situatie, zoals bijvoorbeeld het wandelen met de hond van de buurvrouw, of een bezoekje van opa en/of oma.
Ook is er een apart notitie vakje te vinden op de pagina. Hierin kun je bijvoorbeeld leuke uitspraken van het kind noteren, of iets wat je niet wilt vergeten.

wpid-20150410_204127.jpgDe rechterpagina is steeds anders. Wel staat er altijd een kort spelletje dat je samen met het kind kunt spelen. Bij elk spelletje vind je 1 of 2 vragen, om erna nog eventjes verder te kletsen.
Belangrijk is natuurlijk dat het hele avontuur op een rustige manier wordt afgesloten. Daarom vindt de laatste “opdracht” altijd in bed plaats. Voorbeelden zijn; even knuffelen, een mini-massage of uitzoeken hoe je nou het lekkerste ligt (op je buik, je rug….ZzZzZzzz…..welterusten!

Je kunt dit ontzettend leuke én handige boek hier bestellen! Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.