prinsessia15 april komt er weer een fantastische DVD van Prinsessia uit. Waarin de prinsesjes Linde, Roos, Iris, Madelief en Violet weer in allerlei grappige situaties terecht komen door hun eigenzinnige en ondeugende gedrag.
Op de DVD Prinsessia en de prins op het witte paard staan weer 5 super leuke afleveringen van seizoen 2.

Prinses Roosroos
Prinses Roos is een slimme, lieve prinses die bij ruzies dikwijls als verzoenster optreedt. Als er problemen zijn of er moet iets op touw gezet worden, werpt zij zich dikwijls op tot de natuurlijke leider en komt ze met plannetjes af.
Haar zwakte is dat ze heel ijdel is en altijd zo mooi mogelijk voor de dag wil komen.
Ze brengt dan ook wel wat tijd voor de spiegel door, waar de anderen, met Violet op kop, haar wel eens om durven plagen.

linde
Prinses Linde
Prinses Linde is een heel ordelijke, perfectionistisch ingesteld prinses. Ze staat op orde en netheid en haat vieze dingen. Linde is een beetje neurotisch en denkt bijvoorbeeld al snel dat ze één of ander kwaaltje heeft (beetje hypochonder). Haar zin voor netheid leidt dikwijls tot conflict met de slordige Iris. Linde is ook dol op eten. Zij eet bijna de hele dag door.

iris
Prinses Iris
Prinses Iris is een echte goofball. Ze zit altijd te neuzen in boeken en haalt daar haar wijsheden uit die ze zelf wil uittesten. De dingen die ze wil uittesten hebben altijd rechtstreeks of onrechtstreeks iets te maken met de leefwereld van de prinsessen en ook heel dikwijls met sprookjes. Iris schrijft de dingen die ze test ook op in haar dagboek. Doordat Iris altijd bezig is met nogal vreemde dingen en met haar hoofd in de wolken loopt, is ze niet bezig met orde en netheid. Dat vindt de nette Linde uiteraard niet zo leuk.

madelief
Prinses Madeliefje
Prinses Madeliefje is de naïeve prinses. Ze begrijpt altijd alles verkeerd en is ook heel goedgelovig. Ze denkt ten onrechte dat ze heel creatief is en is dan ook altijd bezig met creatieve dingen waar ze niets van terecht brengt. Maar toch vindt ze zelf dat het zingen, dansen, gedichten schrijven, schilderen, enzovoort haar wel goed lukt.

violet
Prinses Violet
Prinses Violet is een stoere, avontuurlijke, sportieve prinses. Violet is nogal roekeloos en raakt soms in de problemen doordat ze eerst handelt en dan pas nadenkt. Hoewel ze heel knap is, is ze niet op en top vrouwelijk. Uiterlijk is voor haar niet van belang. Ze heeft een hard, mannelijk kantje dat je niet bij een prinses zou verwachten. Als er een vuil klusje moet opgeknapt worden, is zij de eerste om het te gaan doen. In haar prinsessenjurk rondlopen doet ze ook niet graag, zeker niet als ze moet gaan sporten. Zoals heel wat competitief ingestelde mensen, kan ook Violet heel slecht tegen haar verlies.

prinsessiaDe prins op het witte paard
Prins Alex gaat de prinsesjes bezoeken in het kasteel. De meisje’s zijn reuze enthousiast en gaan allemaal dingen voorbereiden. Basiel vind een brief waarin de brief meld dat hij toch niet kan komen. Om de meisje’s niet teleur te stellen verkleed hij zich als prins. Kamiel zorgt er echter voor dat hij daar al snel spijt van heeft.

De Doornroosjesziekte
Het is de jaarlijkse schoonmaak en de prinsesjes moeten Kamiel helpen met het kasteel onder handen nemen. Iris en Linde hebben geen zin om klusjes te doen en doen net of ze Doornroosje ziekte hebben. Een zelfbedachte ziekte die er net als het sprookje voor zorgt dat ze alleen maar slapen.

40 jaar op Prinsessiaprinsessiadvd
Juf Flora wil samen met de prinsesjes Kamiel zijn 40 jarig jubileum vieren. Kamiel hoort stukje’s van het gesprek en denkt dat hij met pensioen wordt gestuurd.

Koninklijk bal
Madeliefje krijgt van Basiel twee tickets voor het Koninklijk bal. Ze mag 1 andere prinses meenemen maar kan niet kiezen. Ineens willen alle prinsessen haar BBF zijn en overladen haar met cadeaus zodat ze worden gekozen om mee te gaan.

De ordelijkste kamer
De prinsessen moeten van juf Flora voor een les in netheid en orde hun kamers opruimen. Om de meisje’s te motiveren zegt ze dat degene die niet op tijd klaar zijn alle klusjes van Kamiel moet overnemen voor een maand. Als hij ziet dat ze wel erg hard hun best doet probeert hij hun opgeruimde kamertjes met een slinks plannetje te voorkomen.

Mijn dochtertje vond hem erg leuk en was lekker aan het dansen op alle leuke liedjes 🙂

/Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.