9789025761653_fcovr_1Suzie Ruzie en de stinkvinger
Suzie en de Hond vervelen zich nooit.
In dit boek verzint suzie een spelletje. Het heet ‘Raad eens wat je ruikt’. Hond moet een blinddoek om en mag alleen zijn snuffelneus gebruiken. En dan laat Suzie hem haar stinkvinger ruiken. Waar o waar stinkt Suzies vinger naar?

Met dit stukje tekst op de achterkant van het boek heb ik toch mijn twijfels gekregen of ik dit nou wel zo’n leuk boek vind voor kinderen. Zodra ze op school zijn neem ik mijn kans om het boekje eens door te lezen, immers mocht het echt vies tegen vallen kan ik ze daarna goed opbergen. Het verhaal loopt lekker, door het rijmen geeft het net een tikje. De leuke illustraties zorgen voor een goed beeld, waardoor het boekje reuze geschikt is voor woordenschat (ofschoon dat alle boeken zijn).
Het is lekker kort van stof waardoor je het boek gemakkelijk binnen een kwartier uit kunt lezen (ideaal voor bedtijd). Door de korte teksten beland ik dan ook snel op de pagina waar het boek omslaat van lekkere geurtjes naar de stinkvinger. Waar komt die geur toch vandaan? Een paar bladzijdes later komt het verlossende antwoord en zit ik gniffelend te staren naar het boek. Heerlijk zo’n andere invulling dan wat je zelf gedacht had. Benieuwd waar die vinger naar stinkt? Het boek is hier te koop voor €12,95.

9789025761646_fcovr_1Suzie Ruzie en het schaartje
Suzie en Hond vervelen zich nooit. 
In dit boek vindt Suzie een schaartje. Een heel bijzonder schaartje. 
Een schaartje met honger. Het knipt graag meisjesharen, en een hapje gordijn, en het lust ook een knipje van de beer.
Heeft het schaartje dan nog steeds honger?
Ja hoor, het lust nog héél veel meer!

Na het lezen van Suzie Ruzie en de stinkvinger weet ik al dat mijn vooroordeel niet wenselijk is. Nog een beetje nagenietend van het vorige boek begin ik aan dit boek. Ook dit boek is rijmelarij 1e klas door Jaap Robben met wederom de meest prachtige illustraties verzorgd door Benjamin Leroy.
Gelijk opvallend is toch wel de horror van een kind die het kan maken als het de vrije wil krijgt om zelfstandig te spelen. Een beer met een zwaard in zijn buik, potloden krassen door de hele kamer en troep over de gehele vloer is eigenlijk not done hier in huis, en toch is deze illustratie niet afschrikwekkend te noemen. Dus lees ik lekker, onbezonnen, verder in dit boek.
Ook dit boek lees je in een kwartier uit en is eigenlijk niet serieus te nemen. Heerlijk om dit ook eens aan kinderen te laten zien.
Wil je weten wat die stoute schaar allemaal doet? Dan kan dat hier gekocht worden voor €12,95.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.